Alle afdelingen en meer

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
A - Alle afdelingen en meer

Alle afdelingen in het Emma Kinderziekenhuis AMC kun je hier op alfabet vinden.

Alle afdelingen en meer ruimtes

Alle afdelingen in het Emma Kinderziekenhuis (locatie AMC) hebben een eigen naam: Emma Sport, Emma Dagbehandeling (voorheen Emma Fauna), Emma Tuin en Emma Acuut (kortdurende opname). Je kunt het zien aan de afbeelding op de bewegwijzering. Kijk maar op het plaatje hiernaast.

Er zijn nog veel meer ruimtes in het Emma. Die kun je hier op alfabet vinden. Wil je een kijkje nemen in de Speelkamer? Ga dan naar de letter S.

tags Ruimtes

Balie

Balie

Het middelpunt van de afdeling. Daar zitten de verpleegkundigen en je kunt er met al je vragen terecht.

Behandelkamer

Behandelkamer

Je ligt niet voor niets in het ziekenhuis. Daarom wil de dokter of verpleegkundige goed naar je kijken en je behandelen. Zo helpen ze jou om weer beter te worden.

Behandelkamer Polikliniek

Behandelkamer Polikliniek

De dokter gaat je goed bekijken, want hij wil weten wat er met je aan de hand is. Als hij het weet, kan hij je helpen beter maken. De behandelkamer van de Polikliniek is op de begane grond, volg de borden A0.

Chirurgie en Zuigelingen

Chirurgie

Chirurgie betekent dat je moet worden geopereerd. De dokter die dit doet heet een chirurg. De chirurg moet in je lichaam kijken om je weer beter te kunnen maken. Je gaat dan naar de operatiekamer. Daar word je in een speciale slaap gebracht. Dat heet: onder narcose. Zo merk je niets van de operatie.

Dagcentrum

Dagcentrum

Heb je flaporen of moeten je amandelen worden geknipt? Of krijg je buisjes in je oren? Op het Dagcentrum kunnen ze dat allemaal. De dokter gaat je opereren en 's avonds lig je weer in je eigen bed.

Dagziekenhuis

Dagbehandeling

Een dagbehandeling betekent dat je voor een onderzoek of een kleine behandeling komt. Bijvoorbeeld een allergietest of een bloedtransfusie. Je gaat naar het ziekenhuis maar je blijft er niet slapen. Misschien heb je even een bed nodig of neem plaats op de stoel waarop je languit kunt zitten. In de middag mag je weer naar huis.

Dialyse

Dialyse

Je gaat naar de afdeling Dialyse als je nieren niet goed werken. Daar wordt je bloed gezuiverd. Het zuiveren van het bloed heet dialyseren . Je hoeft niet in bed, maar je zit op een luie stoel met een eigen tv. Ook kun je er computeren of huiswerk maken. Soms kun je ook thuis dialyseren.

Echo

Echo

Met een echo-apparaat kunnen de dokters dingen aan de binnenkant van je lichaam bekijken, zoals je hart. Dat gebeurt met een soort computermuis over je buik of borst. Je voelt er niks van.

Emma at Work

Emma-at-Work

Ben je 15 jaar of ouder met een chronische ziekte of lichamelijke beperking en op zoek naar werk? Schrijf je dan in bij Emma-at-Work. Daar helpen ze jongeren met een ziekte of handicap bij het vinden van een leuke baan.

Emma TV

Emma TV

Emma TV maakt in de echte studio of op de Parade TV-programma’s, speciaal voor en met kinderen en jongeren in het Emma. Vaak zijn er bekende Nederlanders te gast! Programma BABBELS op woensdag van 14.30 - 15.30 uur en STRAK op vrijdagavond om 20.00 uur.

Familiekeuken

Familiekeuken

Lig je in het ziekenhuis en ben je jarig of wil je je klasgenoten uitnodigen? Op F8 is de Familiekeuken, waar je samen met je ouders, familie of vrienden kunt koken en lekker kunt eten.
De verpleegkundige of de medisch pedagogisch medewerker kan de sleutel van deze keuken voor je regelen.

Gebedsruimte

Gebedsruimte

In die ruimte kun je rustig bidden. Er ligt ook een bidkleed en de pijl wijst naar Mekka.

Gilat Theater

Gilat theater

Ga je mee naar de bios? Je vrienden en familie zijn ook welkom. Ieder weekend draait CinEmma de nieuwste film, op zondagmiddag om 3 uur, Voor de jong en oud. Helemaal gratis. En natuurlijk is er popcorn!

Op dinsdagmiddag is er altijd een theatervoorstelling in het Gilat theater.

hier H content
IC Kinderen

Intensive Care Kinderen

Op de afdeling Intensive Care Kinderen ‐ ook wel IC ‐ kom je als je intensieve zorg en voortdurende bewaking nodig hebt, bijvoorbeeld na een grote operatie. Achter het bed staat allemaal apparatuur en je bent met plakkers en draden aangesloten aan de monitor. Op de monitor zien de dokter en de verpleegkundige jouw hartslag, ademhaling en bloeddruk. Je ouders mogen de hele dag bij je blijven.

IC Neonatologie

Intensive Care Neonatologie

Op deze afdeling liggen de allerjongste patiënten. Het zijn baby’s die meestal te vroeg zijn geboren. Als een kindje te vroeg is geboren kan het veel te weinig wegen en moet het nog goed gaan groeien. Er is plaats voor 28 baby’s. In heel Nederland zijn er maar tien van deze speciale afdelingen te vinden.

Infotheek

Infotheek

Wil je meer weten over ziek zijn en het ziekenhuis? Dan kun je terecht bij de Emma Infotheek. Je kunt er vragen stellen en folders meenemen. Wil je op school een spreekbeurt over Het Ziekenhuis houden? Leen dan de spreekbeurtkoffer.

helaas is er voor deze letter nog niets
Keuken

Keuken

De Keuken bij het Terras op G8 (locatie AMC) heet het SmaakLAB. Daar maken ze eten klaar voor jou en je ouders. Professor Regenboog neemt je mee op smaakavontuur! De keuken is open van 12:00 – 19:00 uur. Op het Terras ligt de menukaart waarop lekkere gerechten staan.

Lounge

Lounge

Je ouders kunnen hier lezen en relaxen. Als jij en je ouders lekker lui willen zijn, neem dan plaats op deze vrolijk gekleurde stoelen.

Luwte

De Luwte

In de Luwte op G8 kom je tot rust. Een plek om te dromen en waar je kunt lezen en schrijven.

Medicijnenruimte

Medicijnruimte

De dokter zegt welke pillen of spuit je nodigt hebt en de verpleegkundige maakt deze medicijnen voor jou klaar. Dit is een heel precies werkje, daarom mag je in deze ruimte niet storen.

Muur

Muur

Welk geluid hoor je daar? Kruip in de holte van de muur. Niemand die je ziet!

helaas is er voor deze letter nog niets

Operatie

Operatiekamer

Voor een operatie ga je naar de operatiekamer. Daar staat een bed middenin de kamer met apparatuur er omheen. De dokter en verpleegkundigen hebben groene kleding aan. Jij krijgt dan ook een operatiejasje aan. Je wordt in een speciale slaap gebracht. Dat heet onder narcose. Zo merk je niets van de operatie.

Bij Behandelingen lees je alles over de voorbereiding op een operatie.

Parade

Parade

Op de Parade is van alles te beleven. Spring en dans voor het scherm en je weet niet wat je ziet! Of klimmen en klauteren op en in het huis. Ook kun je hinkelen en met wel twee elftallen tafelvoetballen.

Psychosociale afdeling

Psychosociale afdeling

Tijdens je verblijf in het ziekenhuis kunnen medewerkers van deze afdeling jou en je ouders helpen omgaan met je ziekte. Het kan ook zijn dat je je na het verblijf in het ziekenhuis niet helemaal top voelt. Ook dan kunnen ze je helpen.

helaas is er voor deze letter nog niets

Radiologie

Deze afdeling is net een Space Centrum! Hier staan apparaten om foto’s te maken van de binnenkant van je lichaam: röntgenfoto’s. Zo kan de dokter je organen of lichaamsdelen van alle kanten bekijken. De CT-scan of MRI is een heel groot apparaat waarin je bed heel langzaam inschuift. Alsof je in een tunnel gaat. Je hoort veel lawaai en je moet rustig blijven liggen. Je vader of moeder mag fijn bij je blijven zitten.

Ronald McDonaldhuis

Ronald McDonald Huis

Naast het AMC-gebouw staat het Ronald McDonald Huis. Dat is een soort hotel waar je ouders, broertjes en zusjes kunnen verblijven als jij in het ziekenhuis bent. Zo zijn ze dicht bij jou.

School

School

Ben je voor langere tijd in het ziekenhuis of verblijf je er regelmatig? Je hoeft niet achter te raken op school, want er in een school in het ziekenhuis met twee klaslokalen. Voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Als je niet naar de klas kan komen, dan komt de leerkracht bij je aan bed.

School VO

School VO

Wist je dat leerlingen soms examen in het ziekenhuis doen?

Hier lees je meer over de school in het Emma.

Snoezelruimte

Snoezelruimte

Hier kun je ‘snuffelen’ en ‘doezelen’. Kijk naar de mooie kleuren en lichtjes van de sterrenhemel. Je vader en moeder kunnen ook met je mee snoezelen.

Speelkamer

Speelkamer

Voor jonge kinderen is er een speelkamer. Deze kamer lijkt wel een speelgoedwinkel! Je raakt er niet uitgespeeld. Iedere dag kun je ernaar toe.

Speeltuin

Speeltuin

Wil je een beetje frisse lucht opsnuiven? Vraag dan aan de verpleging of je naar de speeltuin mag. De speeltuin vind je buiten het AMC bij het Ronald McDonald Huis. Zorg wel dat je vader of moeder zin heeft om mee te gaan. Je mag er namelijk niet alleen heen.

SEH

Spoedeisende Hulp (SEH)

Je gaat naar de Spoedeisende Hulp als je plotseling een dokter nodig hebt. Bijvoorbeeld na een ongeluk of wanneer je je opeens helemaal niet lekker voelt. Je ouders brengen je naar het ziekenhuis, maar soms ga je per ambulance als je heel snel hulp nodig hebt.

Sportruimte

Sportruimte

Doe je mee? Bewegen is heel belangrijk. Ook als je ziek bent kun je sporten. Soms kun je lekker rennen en soms doe je het rustig aan.

Terras

Terras

Kom je dineren op het Terras? Speciaal voor jou en je ouders. Je familie en vrienden zijn ook welkom. Kies wat uit de menukaart van het “SmaakLab”. In de Keuken maken ze graag wat lekkers voor je klaar. De keuken is open van 12:00 – 19:00 uur. Kom en proef!

Tienerlounge

Tienerlounge

Tijd om te chillen en te gamen met de andere tieners. Film kijken, muziek maken, tafelvoetballen: te veel om op te noemen. Wil je weten wat er te beleven is? Klik hier en bekijk de agenda.

Uitzicht

Uitzicht

Het Emma op locatie AMC is op de bovenste etage van het ziekenhuis. Het lijkt wel of je in een toren zit, zo hoog. Je kunt heel ver kijken. Wat zie jij daar in de verte? Het heeft met sport te maken!

Verkoeverkamer

Verkoeverkamer

Na de operatie is het belangrijk dat er goed op je wordt gelet. Je gaat naar een speciale kamer waar je kunt uitslapen. Deze kamer heet de Verkoeverkamer. Een van je ouders is op de kamer als je wakker wordt. De verpleegkundige vraagt hoe het met je gaat.

Wachtkamer Dagcentrum

Wachtkamer Dagcentrum

Voor je aan de beurt bent moet je soms even wachten. Dat is helemaal niet erg, want je kunt vogels gaan spotten! Doe je mee?

Wachtkamer Polikliniek

Wachtkamer Polikliniek

Heb je een afspraak met de dokter? Dan ga je met je ouder naar de polikliniek. In de wachtkamer wacht je tot de dokter je komt halen. Er zitten vaak heel veel andere kinderen met hun ouders.

Wensmuur

Wensmuur

Wat is jouw wens? Wie weet komt ie uit!

helaas is er voor deze letter nog niet
helaas is er voor deze letter nog niets
helaas is er voor deze letter nog niets

© 2016 Alle rechten zijn voorbehouden aan het Emma Kinderziekenhuis AMC.

Top

Laatst aangepast op