Ronald McDonald huis

Ronald McDonald Huis

Logeren in het Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam


Naast het AMC gebouw staat het Ronald McDonald Huis. Dat is een soort hotel waar je ouders, broers en zussen kunnen logeren als jij in het ziekenhuis ligt.

Je kunt bijna naar elkaar zwaaien! Je ouders kunnen dus zo weer bij jou zijn om je nog een verhaaltje voor het slapen voor te lezen en jou een nachtzoen te komen geven. En stel je voor dat je je ouders  gewoon even mist, dan zijn ze binnen een paar tellen bij jou!

We zeggen ook weleens dat het Ronald McDonald Huis een thuis ver van huis is. Je ouders kunnen er namelijk zelf koken en de was doen, net als thuis. ls opa en oma op visite willen komen, dan kan dat gewoon. Ze kunnen zelfs blijven logeren, dan wordt er gewoon een extra bed op de kamer gezet!

Misschien logeert jouw broer of zus ook in het Huis, want dat kan dus gewoon!Zij kunnen dan ook lekker spelen in het Huis, want er is daar ook een hele mooie speelkamer waar je lekker in de ballenbak kunt spelen of een spelletje op de computer kunt doen.

Bij de tuin van het Ronald McDonald Huis is een speeltuin. Als je naar de speeltuin wilt, vraag dit dan eerst aan de verpleegkundige. Zorg wel dat je vader of moeder zin heeft om mee te gaan. Je mag er namelijk niet alleen heen.

© 2016 Alle rechten zijn voorbehouden aan het Emma Kinderziekenhuis AMC.

Top