Nieuws

Koningsdag in het Emma

Koningsdag in het Emma Ook als je in het ziekenhuis ligt, kun je Koningsdag vieren. In het Emma is alles mooi oranje versierd en ook de kinderen trekken hun oranje outfits aan. Wie ziet er het mooiste uit?

Koningsdag in het Emma

Ook als je in het ziekenhuis ligt, kun je Koningsdag vieren. In het Emma is alles mooi oranje versierd en ook de kinderen trekken hun oranje outfits aan. Wie ziet er het mooiste uit? Zo te zien houden deze twee oranje-fans wel van een feestje!

In oktober 2015 kwam koning Willem Alexander in het Emma op bezoek om het nieuwe kinderziekenhuis officieel te openen. Samen met de kinderen ging hij toen taart eten en kijken hoe de kinderen hier sporten. Want sporten doen we ook in het Emma!

mediaitem_themes_text Nieuws
Reuze Dino-ei

Reuze chocolade Dino-ei In het Emma Kinderziekenhuis AMC stond een reuze Dino-ei! Een geschenk van de Paul Smith Store in Amsterdam, die dit chocolade kunstwerk liet maken voor hun campagne. De kinderen mochten met de Dino op de foto en het gewicht raden.

Reuze Dino-ei van chocola

In het Emma is altijd wat te beleven. Op een dag stond er een reuze Dino-ei op de Parade, het speelplein van het Emma. Shabnam van 4 jaar is niet bang en wilde best met de Dino op de foto. Dit chocolade kunstwerk is een cadeau van modewinkel Paul Smith. De kinderen in het Emma konden niet alleen op de foto, maar ook het gewicht van de Dino raden! Fulco van de afdeling Tieners had goed gegokt: het Dino-ei weegt maar liefst 45 kilo! 

mediaitem_themes_text Nieuws
Gratis Golf clinics

Meld je nu aan voor de gratis Golfclinics van de Robert Kalkman Foundation. Voor kinderen van het Emma Kinderziekenhuis AMC.

Gratis Golf clinics

Heb jij je al ingeschreven voor de golfclinics van de Robert Kalkman Foundation? Er zijn verschillende locaties en dagen in april en mei.

Voor kinderen en jongeren van het Emma Kinderziekenhuis AMC. Je mag ook een broer, zus, vriend of vriendin meenemen. Deze Happy Golf Day is geheel gratis. Ga naar website www.robertkalkmanfoundation.com en lees en schrijf je in!

Voor meer uitstapjes, hou de rubriek Uitstapjes in de gaten!

mediaitem_themes_text Nieuws
Lente in het Emma

Iedere donderdagmiddag komen er dieren van de kinderboerderij op bezoek bij de kinderen in het Emma Kinderziekenhuis AMC. Dit keer was het een beestenboel: het geblaat en gepiep kon je al van een afstand horen. Er waren niet alleen konijnen en cavia's maar ook jonge geitjes en kuikentjes.

Lente in het Emma

Iedere donderdagmiddag komen er dieren van de kinderboerderij op bezoek bij de kinderen in het Emma. Dit keer was het een echte beestenboel: het geblaat en gepiep kon je al van een afstand horen. Er waren niet alleen konijnen en cavia's, maar ook jonge geitjes en kuikentjes. Kick (4 jaar) is niet bij de dieren weg te slaan. En dat terwijl hij juist vandaag naar huis mag!

mediaitem_themes_text Nieuws
De kale boom

Nieuw kinderboek "De kale boom". Het verhaal is een idee van Michael Tkachuk (17 jaar) die al jaren in het Emma Kinderziekenhuis AMC onder behandeling is vanwege een hersentumor. Door de chemo verloor hij steeds zijn haar, zoals een boom zijn bladeren verliest.

De kale boom

Deze maand is er een nieuw kinderboek verschenen: De kale boom. Het verhaal is een idee van Michael Tkachuk (17 jaar) die al jaren in het Emma Kinderziekenhuis onder behandeling is vanwege een hersentumor. Door de chemo verloor hij steeds zijn haar, zoals een boom zijn bladeren verliest. Lees en bekijk hier het boek. Als je het koopt, gaat een deel van de opbrengst naar het Emma Kinderziekenhuis AMC.

mediaitem_themes_text Nieuws
Topscheidsrechter op bezoek

Top-scheidsrechter Björn Kuipers kwam speciaal naar de Tienerafdeling in het Emma Kinderziekenhuis AMC met een verrassing voor patiënt Rafaël (17). Björn gaf hem het shirt dat hij droeg tijdens de WK-voetbalfinale in Brazilië. Rafaël is namelijk ook een scheidsrechter-talent. Zo te zien is hij er super blij mee!

Topscheidsrechter op bezoek

Topscheidsrechter Björn Kuipers kwam speciaal naar de Tienerafdeling in het Emma met een verrassing voor patiënt Rafaël (17). Björn gaf hem het shirt dat hij droeg tijdens de WK-voetbalfinale in Brazilië. Rafaël is namelijk ook een scheidsrechtertalent. Zo te zien is hij er super blij mee!

mediaitem_themes_text Nieuws
Make a Wish

Nieuwsgierig kijkt Shabnam (4 jaar) naar de 3D printer hoe haar wens, een bloem, wordt gemaakt. Medewerkers van Stichting Make-a-Wish zijn vandaag op bezoek in het Emma Kinderziekenhuis AMC om wensen van kinderen te vervullen.

Make a Wish

Nieuwsgierig kijkt Shabnam (4 jaar) naar de 3D printer hoe haar wens, een bloem, wordt gemaakt. Medewerkers van Stichting Make-a-Wish zijn vandaag op bezoek in het Emma Kinderziekenhuis om wensen van kinderen te vervullen.

Op de Parade staat een hele grote Dome met 3D printers. Kinderen tekenen op de computer hun 'wens' en dit ontwerp komt in klein formaat uit de printer. Is dat niet spannend?!

mediaitem_themes_text Nieuws
Kunstschilderen bij Emma TV

Iedere woensdagmiddag is er iets bijzonders bij het programma van Emma TV. Dit keer stond het helemaal in het teken van kunstschilderen. Een onderwerp dat je aan Sophie, Pit en Nouna wel kunt overlaten!

Kunstschilderen bij Emma TV

Iedere woensdagmiddag is er iets bijzonders bij het programma van Emma TV. Dit keer stond het helemaal in het teken van kunstschilderen. Een onderwerp dat je aan Sophie, Pit en Nouna wel kunt overlaten!

Alle kinderen doen mee, want als je niet naar de studio kan komen, kijk je mee vanuit je bed naar het programma van Emma TV!

mediaitem_themes_text Nieuws
Berenziekenhuis

Deze week kwamen heel veel kleuters met hun knuffel naar het berenziekenhuis in het AMC, het Teddy Bear Hospital. Ze gingen samen met studenten de zieke knuffel beter maken. Meestal is het niet zo fijn als je naar het ziekenhuis moet gaan, maar nu was het heel leuk voor de kinderen. Ze kregen een doktersjas aan en mochten pleisters plakken en nog veel meer. De studenten, die later dokter of tandarts worden, vonden het ook heel leerzaam!

Berenziekenhuis

Deze week kwamen heel veel kleuters met hun knuffel naar het berenziekenhuis in het AMC. Ze gingen samen met studenten de zieke knuffel beter maken.

Meestal is het niet zo fijn als je naar het ziekenhuis moet gaan, maar nu was het heel leuk voor de kinderen. Ze kregen een doktersjas aan en mochten pleisters plakken en nog veel meer. De studenten, die later dokter of tandarts worden, vonden het ook heel leerzaam!

mediaitem_themes_text Nieuws
Vet Cool Man!

e inschrijving voor de Vet Cool Man Porsche dag is begonnen! Ben je bekend in het Emma? Dan kun je samen met je ouders, broers of zussen een onvergetelijke dag beleven. Op zaterdag 17 juni 2017 organiseert Stichting Geluk en Vrijheid deze speciale dag. Schrijf je in via de rubriek Uitstapjes.

Vet Cool Man!

De inschrijving voor de Vet Cool Man Porsche dag is begonnen! Ben je bekend in het Emma? Dan kun je samen met je ouders, broers of zussen een onvergetelijke dag beleven. Op zaterdag 17 JUNI 2017 organiseert Stichting Geluk en Vrijheid deze speciale dag. Schrijf je gauw in via de rubriek Uitstapjes.

mediaitem_themes_text Nieuws

Als verrassing kwam koningin Máxima op Valentijnsdag op bezoek bij jongeren van Emma at Work! Emma at Work is een soort uitzendbureau dat jongeren met een chronische ziekte of aandoening helpt bij het vinden van een baan. Een paar jongeren mochten aan de koningin vertellen hoe het is om te werken als je een chronische ziekte hebt. Zo ook Valerie. Bekijk haar verhaal op Blauw Bloed bij uitzending gemist (NPO).

Koningin Máxima op bezoek

Als verrassing kwam koningin Máxima op Valentijnsdag op bezoek bij jongeren van Emma at Work!

Emma at Work is een soort uitzendbureau dat jongeren (vanaf 15 jaar) met een chronische ziekte of aandoening helpt bij het vinden van een bijbaan of vaste baan. Een paar jongeren mochten aan de koningin vertellen hoe het is om te werken als je een chronische ziekte hebt. Zo ook Valerie. Bekijk haar verhaal op Blauw Bloed (NPO).

mediaitem_themes_text Nieuws

"Hallo, ik heb kanker" is een kinderprogramma van de EO. Catherine en Rachel uit het Emma filmen hoe hun leven met kanker er uitziet. Van 13 - 17 februari 2017 dagelijks om 17.15 uur op NPO Zapp.

Hallo, ik heb kanker

Dit zijn Catherine en Rachel, twee stoere meiden die patient zijn in het Emma. Zij hebben met een eigen camera gefilmd hoe hun leven met kanker er uitziet. Op Zapp tv kun je deze film zien in een serie van vijf afleveringen.

Bekijk hier de uitzendingen (NPO - EO).

mediaitem_themes_text Nieuws

Afgelopen zaterdag, op Wereld Knuffeldag, maakten we deze leuke foto met Bentley (3) en Marley (5). Bentleys knuffels waren al haar beste vrienden, maar met Marley heeft ze er sinds kort eentje bij. Samen lopen de nieuwe vrienden door het hele Emma!

Knuffeldag

Op Wereld Knuffeldag - zaterdag 21 januari 2017 - maakten we deze leuke foto met Bentley (3) en Marley (5). Bentleys knuffels zijn haar beste vrienden, maar met Marley heeft ze er sinds kort een vriend bij. Samen lopen de nieuwe vrienden door het hele Emma!

mediaitem_themes_text Nieuws
Op Koers Online

Ben je tussen de 12 en 18 jaar en heb je een chronische ziekte? Dan kun je je inschrijven voor Op Koers Online en het bijbehorende onderzoek!

Op Koers Online

Ben je tussen de 12 en 18 jaar en heb je een chronische ziekte? Dan kun je je inschrijven voor Op Koers Online en het bijbehorende onderzoek!

Tijdens deze cursus chat je met een groepje jongeren met een chronische ziekte en twee cursusleiders. Er is elke week een sessie van 1,5 uur. In totaal zijn er 8 sessies, de cursus duurt dus 8 weken. Je kunt vanuit huis inloggen en deelnemen aan de chat; het enige wat je nodig hebt is een computer met internet. De cursus start in oktober 2016.

Neem contact op met Miriam Douma, psycholoog-onderzoeker. Je kunt haar bellen op 020-5666443 of een mailtje sturen naar opkoers@amc.nl.

mediaitem_themes_text Nieuws
Emma at Work

Emma at Work helpt jongeren vanaf 15 jaar met een chronische ziekte of aandoening hebben, bij het vinden van gepast werk. Zoek je ook een baan of een bijbaan? Geef je dan op via de website www.emma-at-work.nl

Emma at Work

Ben je 15 jaar of ouder en zoek je een bijbaan of een echte baan? Bij Emma at Work helpen ze jongeren met een chronische ziekte of aandoening bij het vinden van gepast werk. Er zijn al 1000 jongeren aan het werk!

Ook Jonathan die in het Emma Kinderziekenhuis AMC patient was, begon met een bijbaan via Emma at Work. Nu is hij zelf dokter geworden! Bekijk het filmpje waarin Jonathan vertelt hoe dat is gegaan.

Wil je ook werken? Ga dan naar www.emma-at-work.nl voor meer informatie.

mediaitem_themes_text Nieuws

© 2016 Alle rechten zijn voorbehouden aan het Emma Kinderziekenhuis AMC.

Top