Nieuws

Nieuwe afdelingsnamen

De kinderafdelingen in het Emma krijgen begin 2019 nieuwe namen, omdat de kinderen meer per ziektebeeld bij elkaar komen te liggen in plaats van op leeftijd. Ook is er een nieuwe afdeling Acute Opname, waar kinderen vanaf de Spoedeisende Hulp - indien nodig - sneller kunnen worden opgenomen.

Nieuwe afdelingsnamen

Begin 2019 krijgen de kinderafdelingen in het Emma nieuwe namen. De patiënten komen voortaan met dezelfde soort ziekten bij elkaar te liggen en niet meer op leeftijd. Dat betekent dat er op de afdeling zowel jongere als oudere kinderen zijn, van 01 tot 18 jaar. Daarom worden de namen van de afdelingen aangepast.

De nieuwe namen van de afdelingen kun je heel makkelijk onthouden, want die kun je zien aan de bewegwijzering. Kijk maar op het plaatje hiernaast.

tags Nieuws
Sinterklaasfeest met Ernst en Bobbie

Samen met Ernst en Bobbie zongen de kinderen net zo lang tot Sinterklaas en de Pieten in het Emma Kinderziekenhuis binnen kwamen. Alle kinderen kregen een mooi cadeau!

Sinterklaasfeest met Ernst en Bobbie

Ernst en Bobbie zongen met de kinderen in het Emma net zo lang tot Sint met zijn Pieten verscheen. Want ook dit jaar kwam Sint op bezoek en bracht hij voor alle kinderen een mooi cadeau mee. Dank u wel Sinterklaas!

tags Nieuws
Kerstlunch

In het Emma Kinderziekenhuis werden kinderen en hun ouders, broertjes en zusje getrakteerd op een heerlijke kerstlunch.

Kerstlunch

In het Emma vieren we ook Kerst. Er staan overal grote en kleine kerstbomen met ballen in vrolijke kleuren. En de koks van het SmaakLAB maakten een heerlijke kerstlunch voor alle kinderen en jongeren die zijn opgenomen. Hun ouders of verzorgers, broertjes en zusjes waren ook welkom. Dat was smullen!

tags Nieuws
Golf Fun Clinics

De Golf Fun Clinics 2018 van de Robert Kalkman Foundation zijn begonnen. Op verschillende locaties en dagen. Voor kinderen en jongeren van het Emma Kinderziekenhuis AMC. Je mag ook een broer, zus, vriend of vriendin meenemen. Deze Happy Golf Day is geheel gratis. Info www.robertkalkmanfoundation.com

Golf Fun Clinics

Wil je altijd al leren golfen? Kom dan naar de golfclinics van de Robert Kalkman Foundation. Er zijn verschillende locaties en dagen.

Voor kinderen en jongeren van het Emma Kinderziekenhuis AMC. Je mag ook een broer, zus, vriend of vriendin meenemen. Deze Happy Golf Day is geheel gratis.

Meer info www.robertkalkmanfoundation.com

Meld je aan bij florentijn@kalkmanfoundation.com

tags Uitstapjes, Nieuws

Tijdens de kinderboekenweek krijgen de patienten in het Emma Kinderziekenhuis een boek cadeau. En iedere week komt de boekenkar bij de kinderen langs.

Kinderboekenweek

Dit is Martha, vrijwilliger kinderbibliotheek. Zij komt elke week met de boekenkar in het Emma kinderziekenhuis bij de bedden langs. Zo kunnen de kinderen een boek lenen en lekker lezen in bed.

Tijdens de kinderboekenweek heeft Martha voor alle kinderen een verrassing: ze krijgen een boek cadeau! De kleintjes ontvangen het boek ‘Jij ook van mij’ en de grote kinderen het boek ‘De Eilandenruzie’.

Dat wordt veel leesplezier!

tags Nieuws
Vriendschap

Natuurlijk zijn er in het Emma ook activiteiten tijdens de Kinderboekenweek (van 3 t/m 10 oktober 2018). Omdat dit jaar het thema Vriendschap is, gaan de kinderen armbandjes maken voor hun aller-allerbeste vriend of vriendin.

Vriendschap

Natuurlijk zijn er ook in het Emma Kinderziekenhuis activiteiten tijdens de Kinderboekenweek (van 3 t/m 10 oktober 2018). Omdat dit jaar het thema Vriendschap is, maken de kinderen armbandjes voor hun aller-allerbeste vriend of vriendin. Hier zie je Amadi van 7 jaar, samen met pedagogisch medewerker Max.

tags Nieuws
Emoji dag

Op 17 juli was het 'wereld emoji dag' en de kinderen in het Emma mochten hun favoriete emoji kiezen. Volg #steunemma en kijk op Twitter, Facebook of Linkedin.

Emoji dag

Op 17 juli was het 'wereld emoji dag'. De kinderen die in het Emma kinderziekenhuis lagen, mochten hun favoriete emoji kiezen. Marley's keuze viel op de hartjesogen want die vindt ze mooi, en de paarse vindt ze grappig omdat hij boos en blij tegelijk kijkt!

Wil je de favoriete emoji van Ryan en Kelcey weten? Volg #steunemma en op Twitter of Facebook of Linkedin.

tags Nieuws
In actie voor het Emma

Norah haalt lege flessen op en zamelt zo geld in voor het Emma Kinderziekenhuis (Amsterdam UMC, locatie AMC). Kom ook in actie voor het goede doel: www.steunemma.nl

In actie voor het Emma

Wat een goed idee! Norah (12 jaar) haalt lege flessen op en zamelt zo geld in voor het Emma Kinderziekenhuis. Zij is een enthousiaste vlogger en zet zich helemaal in voor het Emma @by_norah_

Kom je ook in actie? Kijk op www.steunemma.nl

tags Nieuws
PKU middag

In mei kwamen 11 kinderen met PKU een middag op bezoek in het laboratorium van het ziekenhuis. Daar kregen ze van de dokter uitleg over PKU en mochten ze testjes doen.

PKU middag in het laboratorium

In mei kwamen 11 kinderen met PKU een middag op bezoek in het laboratorium van het ziekenhuis. Daar kregen ze van de dokter uitleg over PKU en mochten ze testjes doen.

Weet jij wat PKU is? Dan heb je te veel van een bepaalde stof in je lichaam en dat is slecht voor je hersenen. Die stof heet fenylalanine. Alle baby’s die net geboren zijn, krijgen een prikje in hun hiel om een druppeltje bloed af te nemen. Dan kunnen ze zien of de baby PKU heeft. Als dat zo is, beginnen ze gelijk met een speciaal dieet.

tags Nieuws
Fijne Vaderdag

In het Emma kinderziekenhuis vieren we alle feestdagen. Natuurlijk ook Vaderdag!

Fijne Vaderdag

In het Emma vieren we alle feestdagen. Zo gingen de kinderen op Vaderdag lekkere cakes omtoveren tot heuse kunstwerken. Want als de vaders op zondag 17 juni op bezoek komen, moet er voor hen natuurlijk een verrassing klaar liggen!  

tags Nieuws
Met de brandweer naar Artis

Ook dit jaar gingen de kinderen van het Emma Kinderziekenhuis naar het Kinderbeestfeest in Artis. Op 1 juni was het zo ver. Samen met ouders en broers en zussen een avond naar de dierentuin.

Met de brandweer naar Artis

Even je zorgen vergeten. Ieder jaar mogen zieke kinderen - ook vanuit het Emma - naar het Kinderbeestfeest. OP 1 juni was het zo ver. Samen met hun ouders en broers of zussen een avondje naar de dierentuin. Onder begeleiding van politiemotoren, brandweerwagens en politieauto’s gingen ze op pad naar Artis. Luuk mocht zelfs mee in de brandweerwagen!

tags Nieuws
Moederdag in het Emma

Ook in het Emma Kinderziekenhuis werden de moeders verwend. De kinderen hadden mooie cadeautjes ingepakt.

Moederdag in het Emma

Ook in het Emma Kinderziekenhuis werd Moederdag gevierd!

Iza-jazz (9 jaar) verwende haar moeder met een cadeau. Dat had ze tijdens de inpakmiddag in het Emma mooi versierd. Haar moeder verdiende wel een cadeau, want ze is altijd bij Iza-jazz in het ziekenhuis.

tags Nieuws
Raad een hoeveel ik van je hou

Alle kinderen die in het Emma zijn opgenomen, ontvangen een gratis kinderboek. De verkoper van de AKO-boekhandel in het AMC kwam een hele grote stapel brengen van de boeken "Raad eens hoeveel ik van je hou” en “Ronja de roversdochter”.

Raad eens hoeveel ik van je hou!

Alle kinderen die in het Emma zijn opgenomen, ontvangen een gratis kinderboek. De verkoper van de AKO-boekhandel in het AMC kwam een hele grote stapel brengen van de boeken "Raad eens hoeveel ik van je hou” en “Ronja de roversdochter”.

Dit is een actie van Stichting "Geef eens een (prenten)boek cadeau". Zo kunnen alle kinderen een eigen boekenplankje opbouwen!

tags Nieuws
Actie Koningsdag

Tijdens Koningsdag stond Sebastiaan in het Vondelpark. Hij speelde gitaar om geld in te zamelen voor de de bouw van een nieuwe afdeling voor te vroeg geboren kinderen in het Emma Kindergeneeskunde AMC.

Actie Koningsdag

Tijdens Koningsdag stond Sebastiaan in het Vondelpark. Hij speelde gitaar om geld in te zamelen voor de de bouw van een nieuwe afdeling voor te vroeg geboren kinderen in het Emma. Zelf werd hij ook te vroeg geboren. Nu gaat alles goed en wil hij wil later dokter worden. Sebastiaan haalde wel 110 euro op!

Wil jij je ook inzetten voor het Emma, net als Sebastiaan? Kijk dan op www.steunemma.nl/kom-in-actie

tags Nieuws
Teddy Bear Hospital

Deze week kwamen heel veel kleuters met hun knuffel naar het berenziekenhuis in het AMC, het Teddy Bear Hospital. Ze gingen samen met studenten de zieke knuffel beter maken. Meestal is het niet zo fijn als je naar het ziekenhuis moet gaan, maar nu was het heel leuk voor de kinderen. Ze kregen een doktersjas aan en mochten pleisters plakken en nog veel meer. De studenten die later dokter willen worden, vonden het ook heel leerzaam!

Teddy Bear Hospital

Afgelopen week kwamen heel veel kleuters met hun knuffel naar het berenziekenhuis in het AMC, het Teddy Bear Hospital. Ze gingen samen met studenten de zieke knuffels beter maken.

Meestal is het niet zo fijn als je naar het ziekenhuis moet gaan, maar nu was het heel leuk voor de kinderen. Ze kregen een doktersjas aan en mochten pleisters plakken en nog veel meer. De studenten die dokter willen worden, vonden het ook heel leerzaam!

tags Nieuws

© 2016 Alle rechten zijn voorbehouden aan het Emma Kinderziekenhuis AMC.

Top