Nieuws

Emoji dag

Op 17 juli was het 'wereld emoji dag' en de kinderen in het Emma mochten hun favoriete emoji kiezen. Volg #steunemma en kijk op Twitter, Facebook of Linkedin.

Emoji dag

Op 17 juli was het 'wereld emoji dag'. De kinderen die in het Emma kinderziekenhuis lagen, mochten hun favoriete emoji kiezen. Marley's keuze viel op de hartjesogen want die vindt ze mooi, en de paarse vindt ze grappig omdat hij boos en blij tegelijk kijkt!

Wil je de favoriete emoji van Ryan en Kelcey weten? Volg #steunemma en op Twitter of Facebook of Linkedin.

tags Nieuws
In actie voor het Emma

Norah haalt lege flessen op en zamelt zo geld in voor het Emma Kinderziekenhuis (Amsterdam UMC, locatie AMC). Kom ook in actie voor het goede doel: www.steunemma.nl

In actie voor het Emma

Wat een goed idee! Norah (12 jaar) haalt lege flessen op en zamelt zo geld in voor het Emma Kinderziekenhuis. Zij is een enthousiaste vlogger en zet zich helemaal in voor het Emma @by_norah_

Kom je ook in actie? Kijk op www.steunemma.nl

tags Nieuws
PKU middag

In mei kwamen 11 kinderen met PKU een middag op bezoek in het laboratorium van het ziekenhuis. Daar kregen ze van de dokter uitleg over PKU en mochten ze testjes doen.

PKU middag in het laboratorium

In mei kwamen 11 kinderen met PKU een middag op bezoek in het laboratorium van het ziekenhuis. Daar kregen ze van de dokter uitleg over PKU en mochten ze testjes doen.

Weet jij wat PKU is? Dan heb je te veel van een bepaalde stof in je lichaam en dat is slecht voor je hersenen. Die stof heet fenylalanine. Alle baby’s die net geboren zijn, krijgen een prikje in hun hiel om een druppeltje bloed af te nemen. Dan kunnen ze zien of de baby PKU heeft. Als dat zo is, beginnen ze gelijk met een speciaal dieet.

tags Nieuws
Fijne Vaderdag

In het Emma kinderziekenhuis vieren we alle feestdagen. Natuurlijk ook Vaderdag!

Fijne Vaderdag

In het Emma vieren we alle feestdagen. Zo gingen de kinderen op Vaderdag lekkere cakes omtoveren tot heuse kunstwerken. Want als de vaders op zondag 17 juni op bezoek komen, moet er voor hen natuurlijk een verrassing klaar liggen!  

tags Nieuws
Met de brandweer naar Artis

Ook dit jaar gingen de kinderen van het Emma Kinderziekenhuis naar het Kinderbeestfeest in Artis. Op 1 juni was het zo ver. Samen met ouders en broers en zussen een avond naar de dierentuin.

Met de brandweer naar Artis

Even je zorgen vergeten. Ieder jaar mogen zieke kinderen - ook vanuit het Emma - naar het Kinderbeestfeest. OP 1 juni was het zo ver. Samen met hun ouders en broers of zussen een avondje naar de dierentuin. Onder begeleiding van politiemotoren, brandweerwagens en politieauto’s gingen ze op pad naar Artis. Luuk mocht zelfs mee in de brandweerwagen!

tags Nieuws
Moederdag in het Emma

Ook in het Emma Kinderziekenhuis werden de moeders verwend. De kinderen hadden mooie cadeautjes ingepakt.

Moederdag in het Emma

Ook in het Emma Kinderziekenhuis werd Moederdag gevierd!

Iza-jazz (9 jaar) verwende haar moeder met een cadeau. Dat had ze tijdens de inpakmiddag in het Emma mooi versierd. Haar moeder verdiende wel een cadeau, want ze is altijd bij Iza-jazz in het ziekenhuis.

tags Nieuws
Raad een hoeveel ik van je hou

Alle kinderen die in het Emma zijn opgenomen, ontvangen een gratis kinderboek. De verkoper van de AKO-boekhandel in het AMC kwam een hele grote stapel brengen van de boeken "Raad eens hoeveel ik van je hou” en “Ronja de roversdochter”.

Raad eens hoeveel ik van je hou!

Alle kinderen die in het Emma zijn opgenomen, ontvangen een gratis kinderboek. De verkoper van de AKO-boekhandel in het AMC kwam een hele grote stapel brengen van de boeken "Raad eens hoeveel ik van je hou” en “Ronja de roversdochter”.

Dit is een actie van Stichting "Geef eens een (prenten)boek cadeau". Zo kunnen alle kinderen een eigen boekenplankje opbouwen!

tags Nieuws
Actie Koningsdag

Tijdens Koningsdag stond Sebastiaan in het Vondelpark. Hij speelde gitaar om geld in te zamelen voor de de bouw van een nieuwe afdeling voor te vroeg geboren kinderen in het Emma Kindergeneeskunde AMC.

Actie Koningsdag

Tijdens Koningsdag stond Sebastiaan in het Vondelpark. Hij speelde gitaar om geld in te zamelen voor de de bouw van een nieuwe afdeling voor te vroeg geboren kinderen in het Emma. Zelf werd hij ook te vroeg geboren. Nu gaat alles goed en wil hij wil later dokter worden. Sebastiaan haalde wel 110 euro op!

Wil jij je ook inzetten voor het Emma, net als Sebastiaan? Kijk dan op www.steunemma.nl/kom-in-actie

tags Nieuws
Golf Fun Clinics

De Golf Fun Clinics 2018 van de Robert Kalkman Foundation zijn begonnen. Op verschillende locaties en dagen. Voor kinderen en jongeren van het Emma Kinderziekenhuis AMC. Je mag ook een broer, zus, vriend of vriendin meenemen. Deze Happy Golf Day is geheel gratis. Info www.robertkalkmanfoundation.com

Golf Fun Clinics 2018

Wil je altijd al leren golfen? Kom dan naar de golfclinics van de Robert Kalkman Foundation. Er zijn verschillende locaties en dagen.

Voor kinderen en jongeren van het Emma Kinderziekenhuis AMC. Je mag ook een broer, zus, vriend of vriendin meenemen. Deze Happy Golf Day is geheel gratis.

Meer info www.robertkalkmanfoundation.com

Meld je aan bij florentijn@kalkmanfoundation.com

tags Uitstapjes, Nieuws
Teddy Bear Hospital

Deze week kwamen heel veel kleuters met hun knuffel naar het berenziekenhuis in het AMC, het Teddy Bear Hospital. Ze gingen samen met studenten de zieke knuffel beter maken. Meestal is het niet zo fijn als je naar het ziekenhuis moet gaan, maar nu was het heel leuk voor de kinderen. Ze kregen een doktersjas aan en mochten pleisters plakken en nog veel meer. De studenten die later dokter willen worden, vonden het ook heel leerzaam!

Teddy Bear Hospital

Afgelopen week kwamen heel veel kleuters met hun knuffel naar het berenziekenhuis in het AMC, het Teddy Bear Hospital. Ze gingen samen met studenten de zieke knuffels beter maken.

Meestal is het niet zo fijn als je naar het ziekenhuis moet gaan, maar nu was het heel leuk voor de kinderen. Ze kregen een doktersjas aan en mochten pleisters plakken en nog veel meer. De studenten die dokter willen worden, vonden het ook heel leerzaam!

tags Nieuws
Diego en Iron Man

Zondag 26 november 2017 vertrokken de kinderen uit het Emma Kinderziekenhuis AMC en VUmc met de bus naar Madame Tussauds in Amsterdam. Een gratis uitstapje voor zieke kinderen en hun ouders, broers en zussen van Madame Tussauds en Merlins Wonderwens.

Diego en Iron man

Zondag 26 november 2017 vertrokken de kinderen uit het Emma en het VUmc met de bus naar Madame Tussauds in Amsterdam. Een gratis uitstapje voor zieke kinderen en hun ouders, broers en zussen.

Er waren allemaal bekende mensen te zien. Ze waren net echt, maar het zijn wassen beelden! Diego (7) is gek op Iron Man van Marvel. Wat was het een leuke ochtend. Dank jullie wel, Madame Tussauds en Merlin's Wonderwens.

tags Nieuws
Emma TV is jarig!

Emma TV is 35 jaar geworden en het was feest in het Emma Kinderziekenhuis AMC. Er traden bekende artiesten op in de live uitzending, zoals Maan, Vajen, Diggy Dex, Zomaer en nog veel meer.

Emma TV is jarig!

Emma TV maakt iedere week twee tv- programma's met de kinderen in het Emma en dat doen ze al 35 jaar! Daarom was er een extra feestelijk live uitzending op zaterdagmiddag 4 november 2017. Met optredens van bekende artiesten: Maan, Diggy Dex, Shalisa, Vajen, Dave Dekker, Stay Tuned, Zomaer en Luc Elson!

Je kunt ze op deze film zien. Neem een kijkje en beleef het feest mee!

tags Nieuws
Kunst in het Emma

Elke week komt het Emma Kunstatelier met de kar vol kwasten, verf, klei, papier en andere materialen langs de bedden. Want ook als je in het Emma kinderziekenhuis in bed moet liggen kunnen een kunstwerk maken! Loop mee met het kunstatelier: bekijk de video.

Kunst maken in het Emma

Hou jij ook zo van verven, tekenen en boetseren? Neem dan een kijkje in het Emma Kunstatelier. Elke week komt de kar vol kwasten, verf, klei, papier en andere materialen langs de bedden. Want ook als je in het Emma kinderziekenhuis in bed moet liggen, kun je een kunstwerk maken!

Bekijk de video Emma Kunstatelier.

tags Nieuws
Voorleesverhalen

De kinderen in het Emma kunnen sinds kort genieten van de voorleesverhalen van De Voorleeshoek op het televisiekanaal Emma TV. Speciaal voor de kinderen van 0 - 10 jaar zijn er leuke boeken geselecteerd om het ziek zijn even te vergeten en lekker weg te dromen bij een mooi voorleesverhaal. Iedere week komen er vier voorleesfilmpjes online. De voorlees-filmpjes zijn een combinatie van het verhaal met de prenten en muziek.

Voorleesverhalen

Als je in het Emma bent opgenomen, kun je in je bed nu fijn luisteren naar de voorleesverhalen van De Voorleeshoek. Je vindt de verhalen op het televisiekanaal van Emma TV. Heerlijk om even bij een mooi verhaal weg te dromen...

Iedere week komen er vier voorleesfilmpjes online. Een verhaal met plaatjes en muziek.

tags Nieuws
Bliksembezoek van Sint

Lise zat in het Emma Kinderziekenhuis AMC al een tijdje te wachten op het hoge bezoek, met zelfgebakken pepernoten en een tekening voor Sinterklaas. "Die gaan de Pieten op de kamer van Sinterklaas ophangen. Op de tekening kun je goed zien dat het een zelfportret van Lise is, met net zo een mooie gele outfit! Ze was verguld met het bezoek en de tas met cadeaus maakte het bezoek helemaal af.

Bliksembezoek van Sint

Lise zat in het ziekenhuis al een tijdje te wachten op het hoge bezoek. Ze zat klaar met zelfgebakken pepernoten en een tekening voor Sinterklaas. Die gaan de Pieten op de kamer van Sinterklaas ophangen. Op de tekening kun je goed zien dat het een zelfportret van Lise is, met net zo'n mooie gele outfit! Ze was verguld met het bezoek en de tas met cadeaus maakte het bezoek helemaal af!

tags Nieuws

© 2016 Alle rechten zijn voorbehouden aan het Emma Kinderziekenhuis AMC.

Top