Nieuws

Emma TV is jarig!

Emma TV is 35 jaar geworden en het was feest in het Emma Kinderziekenhuis AMC. Er traden bekende artiesten op in de live uitzending, zoals Maan, Vajen, Diggy Dex, Zomaer en nog veel meer.

Emma TV is jarig!

Emma TV maakt iedere week twee tv- programma's met de kinderen in het Emma en dat doen ze al 35 jaar!

Daarom was er een extra feestelijk live uitzending op zaterdagmiddag
4 november. Met optredens van bekende artiesten: Maan, Diggy Dex, Shalisa, Vajen, Dave Dekker, Stay Tuned, Zomaer en Luc Elson!

Je kunt ze op deze film zien. Neem een kijkje en beleef het feest mee!

tags Nieuws

In het Emma is er wel drie keer per week Sport en Spel voor kinderen en tieners. Ook broers en zussen zijn welkom om mee te doen! Kevin en Mike zijn studenten van de opleiding tot sportdocent (ALO) komen met de kinderen sporten en spelletjes doen in de Sportruimte van het Emma. Altijd pret!

Sport en Spel in het Emma

In het Emma is er wel drie keer per week Sport en Spel voor kinderen en tieners. Ook broers en zussen zijn welkom om mee te doen!

Kevin en Mike zijn studenten van de opleiding tot sportdocent (ALO) komen met de kinderen sporten en spelletjes doen in de Sportruimte van het Emma. Altijd pret! Kijk maar naar dit filmpje.

tags Nieuws
Het medische kindzorgsysteem

Ben je thuis, met zorg? Wil jij meepraten over hoe jij de zorg wilt krijgen? Praat mee over het MKS! Zodat jouw mening telt, én die van jouw ouders.

Het medische kindzorgsysteem

Ben je thuis, met zorg?
Wil jij meepraten over hoe
jij de zorg wilt krijgen?
Praat mee over het MKS!
Zodat jouw mening telt,
én die van jouw ouders.
Vertel het ons!

De oproep staat ook op de site
www.hetmedischekindzorgsysteem.nl/actueel

tags Nieuws
Havva, de giraf die geen blaadjes kan eten

Havva, de giraf die geen blaadje kan eten Als je een slokdarmafsluiting of een slokdarmvernauwing hebt, is dit verhaal van giraf Havva heel herkenbaar. Kirsten Philipse, moeder van een zoontje die met een slokdarmafsluiting werd geboren, schreef dit prentenboek voor kinderen vanaf 3,5 jaar.

Havva, de giraf die geen blaadje kan eten

Als je een slokdarmafsluiting of een slokdarmvernauwing hebt, is dit verhaal van giraf Havva heel herkenbaar.

Kirsten Philipse, moeder van een zoontje die met een slokdarmafsluiting werd geboren, schreef dit prentenboek voor kinderen vanaf 3,5 jaar.

Met leuke illustraties. Het is te leen bij de Emma Infotheek. Je kunt het ook bestellen bij de patiëntenvereniging VOKS (Vereniging voor Ouderen en Kinderen met een Slokdarmafsluiting) via info@voks.nl

tags Nieuws
Doeboek voor broers en zussen

Doeboek voor broers en zussen Gaat jouw broer of zus geregeld of voor langere tijd naar het ziekenhuis? Of krijgt je broer of zus zorg thuis? Of is het al een tijd geleden, maar denk je er nog aan? Dit PRAAT-KLETS-DOEboek helpt je om te begrijpen wat er gebeurt, om er over te praten en om uit te leggen: Hoe het is, voor jou als broer of zus. Dit is het eerste doeboek voor broers en zussen (8+) van kinderen met een chronische aandoening.

Doeboek voor broers en zussen

Gaat jouw broer of zus geregeld of voor langere tijd naar het ziekenhuis? Of krijgt je broer of zus zorg thuis? Of is het al een tijd geleden, maar denk je er nog aan?

Dit PRAAT-KLETS-DOEboek helpt je om te begrijpen wat er gebeurt, om er over te praten en om uit te leggen: Hoe het is, voor jou als broer of zus.  Dit is het eerste doeboek voor broers en zussen (8+) van kinderen met een chronische aandoening.

Met humor praat en antwoord animaties op YouTube.
Anjet van Dijken heeft het boek geschreven. Bestellen via lannoocampus.nl

tags Nieuws
Werken met een beperking

Probeer maar eens aan een baan te komen als je een beperking hebt. Niet makkelijk, maar het is de 25-jarige Emilio Moes uit Amsterdam gelukt. Emilio werkt tegenwoordig bij het Emma Kinderziekenhuis AMC. "Het is geweldig. Ik kan hier werken en heb de kans om te groeien." Emilio vond deze baan via Emma at Work. Het NOS nieuws maakte een interview met hem.

Werken met een beperking

Probeer maar eens aan een baan te komen als je een beperking hebt. Niet makkelijk, maar het is de 25-jarige Emilio Moes uit Amsterdam gelukt. "Zelfs voor mij is het moeilijk! En ik kan alles!", zegt hij. Emilio werkt tegenwoordig bij het Emma Kinderziekenhuis AMC. "Het is geweldig. Ik kan hier werken en heb de kans om te groeien." Emilio vond deze baan via Emma at Work. Het NOS nieuws maakte een interview met hem; bekijk hier de reportage.

tags Nieuws
Toen kwam de koning

Het was 7 oktober 2015, twee jaar geleden, toen koning Willem Alexander in het AMC op bezoek kwam om het nieuwe Emma Kinderziekenhuis te openen. We vierden ook het 150-jarig bestaan van het Emma Kinderziekenhuis. In 1865 was dat het eerste kinderziekenhuis in Amsterdam. Wil je weten hoe het vroeger in het kinderziekenhuis was? Bekijk dan de film over de geschiedenis van het Emma.

Toen kwam de koning

Het was 7 oktober 2015, twee jaar geleden, toen koning Willem Alexander in het AMC op bezoek kwam om het nieuwe Emma Kinderziekenhuis te openen. We vierden ook het 150-jarig bestaan van het Emma Kinderziekenhuis. In 1865 was dat het eerste kinderziekenhuis in Amsterdam.

Wil je weten hoe het vroeger in het kinderziekenhuis was? Bekijk dan deze film over de geschiedenis van het Emma.

tags Nieuws

Weet jij wat Sikkelcelziekte is? Dan zijn je bloedcellen sikkelvormig, net als een dunne maan. De cellen kunnen gaan klonteren en dan word je ziek. Schrijfster Chantal Cooper heeft zelf sikkelcelziekte en schreef speciaal voor kinderen met sikkelcel een heel stoer verhaal: "Dubbel Feest". Deze kinderen krijgen het boek gratis, in het Nederlands of in het Engels, dan heet het "Party Time!". Je kunt het boek ook lenen in de Emma Infotheek.

Dubbel Feest!

Weet jij wat Sikkelcelziekte is? Dan zijn je bloedcellen sikkelvormig, net als de vorm van een dunne maan. De cellen kunnen gaan klonteren en dan word je ziek.

Schrijfster Chantal Cooper heeft zelf sikkelcelziekte en schreef speciaal voor kinderen met sikkelcel een heel stoer verhaal: "Dubbel Feest". Deze kinderen krijgen het boek gratis, in het Nederlands of in het Engels, dan heet het "Party Time!". Je kunt het boek ook lenen in de Emma Infotheek.

Chantal kwam de boeken brengen op de polikliniek van het Emma. Op de foto zie je haar met dokter Marjolein Peters.

tags Nieuws
Expositie Emma Kunstatelier

Expositie Emma Kunstatelier in het Stiltecentrum AMC op de begane grond. Daar zijn kunstwerken van kinderen te zien tot 1 november 2017. Met als thema: "Op weg naar Van Gogh". Of kijk op www.emmakunstatelier.nl Iedere dinsdag komt het rijdend atelier langs de bedden van de kinderen in het Emma. Dan maken de kinderen mooie werken, samen met de vrijwilligers van het Emma Kunstatelier.

Expositie Emma Kunstatelier

Iedere dinsdag komt het rijdend atelier langs de bedden van de kinderen in het Emma. Dan maken de kinderen de mooiste kunstwerken, samen met de vrijwilligers van het Emma Kunstatelier.

Dit keer was het thema: "Op weg naar Van Gogh". Het schilderij op deze foto lijkt wel een echte Van Gogh!
Omdat de werken zó mooi zijn, willen we ze aan iedereen laten zien! Daarom is er een expositie, waar heel veel kunstwerken worden vertoond.

Als je in het AMC bent, kun je een kijkje komen nemen in het Stiltecentrum op de begane grond. Daar zijn de werken te zien tot 1 november 2017. Of kijk op www.emmakunstatelier.nl

tags Nieuws
Verrassing!

BN-er Nicolette van Dam kwam met vriendin Saar naar het Emma Kinderziekenhuis AMC om de patiënten in het zonnetje te zetten. Ze verwenden de kinderen met een feestelijke lunch, cadeautjes en ze kregen een beauty make-over.

Verrassing!

BN-er Nicolette van Dam kwam met vriendin Saar naar het Emma om de patiënten in het zonnetje te zetten. Ze verwenden de kinderen met een feestelijke lunch, cadeautjes en een beauty make-over. Bedankt Nicolette en Saar!

tags Nieuws

Ken je de tv-serie "Stadsmormels" al? Over het verborgen leven van dieren in de grote stad. Zoals konijnen, die zie je niet alleen in het stadsplantsoen, maar ze lopen ook in het Emma Kinderziekenhuis AMC rond! Bekijk de uitzending over het Konijn bij uitzending gemist (VARA, NPO 1).

Stadsmormels in het Emma

Ken je de tv-serie "Stadsmormels" al? Over het verborgen leven van dieren in de grote stad. Zoals konijnen. Die zie je niet alleen in het stadsplantsoen, maar ze lopen ook in het Emma Kinderziekenhuis rond! Bekijk de uitzending over het Konijn bij uitzending gemist (VARA, NPO 1).

tags Nieuws
Gratis Golf clinics

Meld je nu aan voor de gratis Golfclinics van de Robert Kalkman Foundation. Voor kinderen van het Emma Kinderziekenhuis AMC.

Gratis Golf clinics

Heb jij je al ingeschreven voor de golfclinics van de Robert Kalkman Foundation? Er zijn verschillende locaties en dagen.

Voor kinderen en jongeren van het Emma Kinderziekenhuis AMC. Je mag ook een broer, zus, vriend of vriendin meenemen. Deze Happy Golf Day is geheel gratis. Ga naar website www.robertkalkmanfoundation.com en lees en schrijf je in!

Voor meer uitstapjes, hou de rubriek Uitstapjes in de gaten!

tags Nieuws
Julian is geslaagd

Julian is geslaagd! Alles stond voor Julian (16 jaar) dit schooljaar in het teken van zijn schoolexamens. Totdat in februari van dit jaar bij hem een hersentumor werd ontdekt. De jonge Limburger verbleef weken in het Emma voor zijn behandeling, maar zette zijn school niet stop.

Julian is geslaagd!

Alles stond voor Julian (16 jaar) dit schooljaar in het teken van zijn schoolexamens. Totdat in februari van dit jaar bij hem een hersentumor werd ontdekt. Julian komt uit Limburg en verbleef weken in het Emma voor zijn behandeling, maar zette zijn school niet stop. Sterker nog, hij kreeg onlangs te horen dat hij geslaagd is voor zijn VMBO-examen. Lees zijn verhaal op steunemma.nl

tags Nieuws
Jip kan zichzelf prikken

Jip kan zichzelf prikken. Jip is 8 jaar en heeft een ernstige vorm van hemofilie en is hierdoor een veel geziene gast in het Emma. Toch hoeft hij, dankzij een nieuwe behandelmethode, minder naar het kinderziekenhuis te komen.

Jip kan zichzelf prikken

Jip is 8 jaar en heeft een ernstige vorm van hemofilie en is hierdoor een veel geziene gast in het Emma. Toch hoeft hij minder naar het ziekenhuis te komen. Jip heeft namelijk geleerd om zichzelf te prikken tijdens het Hemofiliekamp. Lees op steunemma.nl het interview met de stoere Jip.

tags Nieuws
Liesbreuk operatie

In één dag van je liesbreuk af! Kinderen die met een liesbreuk naar het Emma Kinderziekenhuis AMC worden verwezen, zijn nu in één dag van hun liesbreuk af. Voorheen moest je drie keer naar het ziekenhuis. Nu ben je op dezelfde dag klaar! Bekijk hier de film met Sem die een liesbreuk heeft.

In één dag van je liesbreuk af

Kinderen die met een liesbreuk naar het Emma Kinderziekenhuis AMC worden verwezen, zijn nu in één dag van hun liesbreuk af. Voorheen moest je drie keer naar het ziekenhuis. Nu ben je op dezelfde dag klaar! Bekijk hier de film met Sem die een liesbreuk heeft.

tags Nieuws

© 2016 Alle rechten zijn voorbehouden aan het Emma Kinderziekenhuis AMC.

Top