Nieuws

Golf Fun Clinics

De Golf Fun Clinics 2018 van de Robert Kalkman Foundation zijn begonnen. Op verschillende locaties en dagen. Voor kinderen en jongeren van het Emma Kinderziekenhuis AMC. Je mag ook een broer, zus, vriend of vriendin meenemen. Deze Happy Golf Day is geheel gratis. Info www.robertkalkmanfoundation.com

Golf Fun Clinics 2018

Wil je altijd al leren golfen? Kom dan naar de golfclinics van de Robert Kalkman Foundation. Er zijn verschillende locaties en dagen.

Voor kinderen en jongeren van het Emma Kinderziekenhuis AMC. Je mag ook een broer, zus, vriend of vriendin meenemen. Deze Happy Golf Day is geheel gratis.

Meer info www.robertkalkmanfoundation.com

Meld je aan bij florentijn@kalkmanfoundation.com

tags Uitstapjes, Nieuws
Teddy Bear Hospital

Deze week kwamen heel veel kleuters met hun knuffel naar het berenziekenhuis in het AMC, het Teddy Bear Hospital. Ze gingen samen met studenten de zieke knuffel beter maken. Meestal is het niet zo fijn als je naar het ziekenhuis moet gaan, maar nu was het heel leuk voor de kinderen. Ze kregen een doktersjas aan en mochten pleisters plakken en nog veel meer. De studenten die later dokter willen worden, vonden het ook heel leerzaam!

Teddy Bear Hospital

Afgelopen week kwamen heel veel kleuters met hun knuffel naar het berenziekenhuis in het AMC, het Teddy Bear Hospital. Ze gingen samen met studenten de zieke knuffels beter maken.

Meestal is het niet zo fijn als je naar het ziekenhuis moet gaan, maar nu was het heel leuk voor de kinderen. Ze kregen een doktersjas aan en mochten pleisters plakken en nog veel meer. De studenten die dokter willen worden, vonden het ook heel leerzaam!

tags Nieuws
Vet Cool Man!

De inschrijving voor de Vet Cool Man Porsche dag is begonnen! Ben je bekend in het Emma kinderziekenhuis AMC? Dan kun je samen met je ouders, broers of zussen een onvergetelijke dag beleven. Op zaterdag 23 juni 2018 organiseert Stichting Geluk en Vrijheid deze speciale dag.

Vet Cool Man!

De inschrijving voor de Vet Cool Man Porsche dag is begonnen! Ben je bekend in het Emma? Dan kun je samen met je ouders, broers of zussen een onvergetelijke dag beleven. Op zaterdag 23 JUNI 2018 organiseert Stichting Geluk en Vrijheid deze speciale dag.

Schrijf je gauw in via: www.gelukenvrijheid.nl/gezinnen met wachtwoord: vcm2018

tags Uitstapjes, Nieuws
Diego en Iron Man

Zondag 26 november 2017 vertrokken de kinderen uit het Emma Kinderziekenhuis AMC en VUmc met de bus naar Madame Tussauds in Amsterdam. Een gratis uitstapje voor zieke kinderen en hun ouders, broers en zussen van Madame Tussauds en Merlins Wonderwens.

Diego en Iron man

Zondag 26 november 2017 vertrokken de kinderen uit het Emma en het VUmc met de bus naar Madame Tussauds in Amsterdam. Een gratis uitstapje voor zieke kinderen en hun ouders, broers en zussen.

Er waren allemaal bekende mensen te zien. Ze waren net echt, maar het zijn wassen beelden! Diego (7) is gek op Iron Man van Marvel. Wat was het een leuke ochtend. Dank jullie wel, Madame Tussauds en Merlin's Wonderwens.

tags Nieuws
Emma TV is jarig!

Emma TV is 35 jaar geworden en het was feest in het Emma Kinderziekenhuis AMC. Er traden bekende artiesten op in de live uitzending, zoals Maan, Vajen, Diggy Dex, Zomaer en nog veel meer.

Emma TV is jarig!

Emma TV maakt iedere week twee tv- programma's met de kinderen in het Emma en dat doen ze al 35 jaar! Daarom was er een extra feestelijk live uitzending op zaterdagmiddag 4 november 2017. Met optredens van bekende artiesten: Maan, Diggy Dex, Shalisa, Vajen, Dave Dekker, Stay Tuned, Zomaer en Luc Elson!

Je kunt ze op deze film zien. Neem een kijkje en beleef het feest mee!

tags Nieuws
Kunst in het Emma

Elke week komt het Emma Kunstatelier met de kar vol kwasten, verf, klei, papier en andere materialen langs de bedden. Want ook als je in het Emma kinderziekenhuis in bed moet liggen kunnen een kunstwerk maken! Loop mee met het kunstatelier: bekijk de video.

Kunst maken in het Emma

Hou jij ook zo van verven, tekenen en boetseren? Neem dan een kijkje in het Emma Kunstatelier. Elke week komt de kar vol kwasten, verf, klei, papier en andere materialen langs de bedden. Want ook als je in het Emma kinderziekenhuis in bed moet liggen, kun je een kunstwerk maken!

Bekijk de video Emma Kunstatelier.

tags Nieuws
Voorleesverhalen

De kinderen in het Emma kunnen sinds kort genieten van de voorleesverhalen van De Voorleeshoek op het televisiekanaal Emma TV. Speciaal voor de kinderen van 0 - 10 jaar zijn er leuke boeken geselecteerd om het ziek zijn even te vergeten en lekker weg te dromen bij een mooi voorleesverhaal. Iedere week komen er vier voorleesfilmpjes online. De voorlees-filmpjes zijn een combinatie van het verhaal met de prenten en muziek.

Voorleesverhalen

Als je in het Emma bent opgenomen, kun je in je bed nu fijn luisteren naar de voorleesverhalen van De Voorleeshoek. Je vindt de verhalen op het televisiekanaal van Emma TV. Heerlijk om even bij een mooi verhaal weg te dromen...

Iedere week komen er vier voorleesfilmpjes online. Een verhaal met plaatjes en muziek.

tags Nieuws
Bliksembezoek van Sint

Lise zat in het Emma Kinderziekenhuis AMC al een tijdje te wachten op het hoge bezoek, met zelfgebakken pepernoten en een tekening voor Sinterklaas. "Die gaan de Pieten op de kamer van Sinterklaas ophangen. Op de tekening kun je goed zien dat het een zelfportret van Lise is, met net zo een mooie gele outfit! Ze was verguld met het bezoek en de tas met cadeaus maakte het bezoek helemaal af.

Bliksembezoek van Sint

Lise zat in het ziekenhuis al een tijdje te wachten op het hoge bezoek. Ze zat klaar met zelfgebakken pepernoten en een tekening voor Sinterklaas. Die gaan de Pieten op de kamer van Sinterklaas ophangen. Op de tekening kun je goed zien dat het een zelfportret van Lise is, met net zo'n mooie gele outfit! Ze was verguld met het bezoek en de tas met cadeaus maakte het bezoek helemaal af!

tags Nieuws

In het Emma is er wel drie keer per week Sport en Spel voor kinderen en tieners. Ook broers en zussen zijn welkom om mee te doen! Kevin en Mike zijn studenten van de opleiding tot sportdocent (ALO) komen met de kinderen sporten en spelletjes doen in de Sportruimte van het Emma. Altijd pret!

Sport en Spel in het Emma

In het Emma is er wel drie keer per week Sport en Spel voor kinderen en tieners. Ook broers en zussen zijn welkom om mee te doen!

Kevin en Mike zijn studenten van de opleiding tot sportdocent (ALO) komen met de kinderen sporten en spelletjes doen in de Sportruimte van het Emma. Altijd pret! Kijk maar naar dit filmpje.

tags Nieuws
Het medische kindzorgsysteem

Ben je thuis, met zorg? Wil jij meepraten over hoe jij de zorg wilt krijgen? Praat mee over het MKS! Zodat jouw mening telt, én die van jouw ouders.

Het medische kindzorgsysteem

Ben je thuis, met zorg?
Wil jij meepraten over hoe
jij de zorg wilt krijgen?
Praat mee over het MKS!
Zodat jouw mening telt,
én die van jouw ouders.
Vertel het ons!

De oproep staat ook op de site
www.hetmedischekindzorgsysteem.nl/actueel

tags Nieuws
Havva, de giraf die geen blaadjes kan eten

Havva, de giraf die geen blaadje kan eten Als je een slokdarmafsluiting of een slokdarmvernauwing hebt, is dit verhaal van giraf Havva heel herkenbaar. Kirsten Philipse, moeder van een zoontje die met een slokdarmafsluiting werd geboren, schreef dit prentenboek voor kinderen vanaf 3,5 jaar.

Havva, de giraf die geen blaadje kan eten

Als je een slokdarmafsluiting of een slokdarmvernauwing hebt, is dit verhaal van giraf Havva heel herkenbaar.

Kirsten Philipse, moeder van een zoontje die met een slokdarmafsluiting werd geboren, schreef dit prentenboek voor kinderen vanaf 3,5 jaar.

Met leuke illustraties. Het is te leen bij de Emma Infotheek. Je kunt het ook bestellen bij de patiëntenvereniging VOKS (Vereniging voor Ouderen en Kinderen met een Slokdarmafsluiting) via info@voks.nl

tags Nieuws
Doeboek voor broers en zussen

Doeboek voor broers en zussen Gaat jouw broer of zus geregeld of voor langere tijd naar het ziekenhuis? Of krijgt je broer of zus zorg thuis? Of is het al een tijd geleden, maar denk je er nog aan? Dit PRAAT-KLETS-DOEboek helpt je om te begrijpen wat er gebeurt, om er over te praten en om uit te leggen: Hoe het is, voor jou als broer of zus. Dit is het eerste doeboek voor broers en zussen (8+) van kinderen met een chronische aandoening.

Doeboek voor broers en zussen

Gaat jouw broer of zus geregeld of voor langere tijd naar het ziekenhuis? Of krijgt je broer of zus zorg thuis? Of is het al een tijd geleden, maar denk je er nog aan?

Dit PRAAT-KLETS-DOEboek helpt je om te begrijpen wat er gebeurt, om er over te praten en om uit te leggen: Hoe het is, voor jou als broer of zus.  Dit is het eerste doeboek voor broers en zussen (8+) van kinderen met een chronische aandoening.

Met humor praat en antwoord animaties op YouTube.
Anjet van Dijken heeft het boek geschreven. Bestellen via lannoocampus.nl

tags Nieuws
Werken met een beperking

Probeer maar eens aan een baan te komen als je een beperking hebt. Niet makkelijk, maar het is de 25-jarige Emilio Moes uit Amsterdam gelukt. Emilio werkt tegenwoordig bij het Emma Kinderziekenhuis AMC. "Het is geweldig. Ik kan hier werken en heb de kans om te groeien." Emilio vond deze baan via Emma at Work. Het NOS nieuws maakte een interview met hem.

Werken met een beperking

Probeer maar eens aan een baan te komen als je een beperking hebt. Niet makkelijk, maar het is de 25-jarige Emilio Moes uit Amsterdam gelukt. "Zelfs voor mij is het moeilijk! En ik kan alles!", zegt hij. Emilio werkt tegenwoordig bij het Emma Kinderziekenhuis AMC. "Het is geweldig. Ik kan hier werken en heb de kans om te groeien." Emilio vond deze baan via Emma at Work. Het NOS nieuws maakte een interview met hem; bekijk hier de reportage.

tags Nieuws
Toen kwam de koning

Het was 7 oktober 2015, twee jaar geleden, toen koning Willem Alexander in het AMC op bezoek kwam om het nieuwe Emma Kinderziekenhuis te openen. We vierden ook het 150-jarig bestaan van het Emma Kinderziekenhuis. In 1865 was dat het eerste kinderziekenhuis in Amsterdam. Wil je weten hoe het vroeger in het kinderziekenhuis was? Bekijk dan de film over de geschiedenis van het Emma.

Toen kwam de koning

Het was 7 oktober 2015, twee jaar geleden, toen koning Willem Alexander in het AMC op bezoek kwam om het nieuwe Emma Kinderziekenhuis te openen. We vierden ook het 150-jarig bestaan van het Emma Kinderziekenhuis. In 1865 was dat het eerste kinderziekenhuis in Amsterdam.

Wil je weten hoe het vroeger in het kinderziekenhuis was? Bekijk dan deze film over de geschiedenis van het Emma.

tags Nieuws

Weet jij wat Sikkelcelziekte is? Dan zijn je bloedcellen sikkelvormig, net als een dunne maan. De cellen kunnen gaan klonteren en dan word je ziek. Schrijfster Chantal Cooper heeft zelf sikkelcelziekte en schreef speciaal voor kinderen met sikkelcel een heel stoer verhaal: "Dubbel Feest". Deze kinderen krijgen het boek gratis, in het Nederlands of in het Engels, dan heet het "Party Time!". Je kunt het boek ook lenen in de Emma Infotheek.

Dubbel Feest!

Weet jij wat Sikkelcelziekte is? Dan zijn je bloedcellen sikkelvormig, net als de vorm van een dunne maan. De cellen kunnen gaan klonteren en dan word je ziek.

Schrijfster Chantal Cooper heeft zelf sikkelcelziekte en schreef speciaal voor kinderen met sikkelcel een heel stoer verhaal: "Dubbel Feest". Deze kinderen krijgen het boek gratis, in het Nederlands of in het Engels, dan heet het "Party Time!". Je kunt het boek ook lenen in de Emma Infotheek.

Chantal kwam de boeken brengen op de polikliniek van het Emma. Op de foto zie je haar met dokter Marjolein Peters.

tags Nieuws

© 2016 Alle rechten zijn voorbehouden aan het Emma Kinderziekenhuis AMC.

Top