Nieuws

Verrassing!

BN-er Nicolette van Dam kwam met vriendin Saar naar het Emma Kinderziekenhuis AMC om de patiënten in het zonnetje te zetten. Ze verwenden de kinderen met een feestelijke lunch, cadeautjes en ze kregen een beauty make-over.

Verrassing!

BN-er Nicolette van Dam kwam met vriendin Saar naar het Emma om de patiënten in het zonnetje te zetten. Ze verwenden de kinderen met een feestelijke lunch, cadeautjes en een beauty make-over. Bedankt Nicolette en Saar!

tags Nieuws

Ken je de tv-serie "Stadsmormels" al? Over het verborgen leven van dieren in de grote stad. Zoals konijnen, die zie je niet alleen in het stadsplantsoen, maar ze lopen ook in het Emma Kinderziekenhuis AMC rond! Bekijk de uitzending over het Konijn bij uitzending gemist (VARA, NPO 1).

Stadsmormels in het Emma

Ken je de tv-serie "Stadsmormels" al? Over het verborgen leven van dieren in de grote stad. Zoals konijnen. Die zie je niet alleen in het stadsplantsoen, maar ze lopen ook in het Emma Kinderziekenhuis rond! Bekijk de uitzending over het Konijn bij uitzending gemist (VARA, NPO 1).

tags Nieuws
Gratis Golf clinics

Meld je nu aan voor de gratis Golfclinics van de Robert Kalkman Foundation. Voor kinderen van het Emma Kinderziekenhuis AMC.

Gratis Golf clinics

Heb jij je al ingeschreven voor de golfclinics van de Robert Kalkman Foundation? Er zijn verschillende locaties en dagen.

Voor kinderen en jongeren van het Emma Kinderziekenhuis AMC. Je mag ook een broer, zus, vriend of vriendin meenemen. Deze Happy Golf Day is geheel gratis. Ga naar website www.robertkalkmanfoundation.com en lees en schrijf je in!

Voor meer uitstapjes, hou de rubriek Uitstapjes in de gaten!

tags Nieuws
Julian is geslaagd

Julian is geslaagd! Alles stond voor Julian (16 jaar) dit schooljaar in het teken van zijn schoolexamens. Totdat in februari van dit jaar bij hem een hersentumor werd ontdekt. De jonge Limburger verbleef weken in het Emma voor zijn behandeling, maar zette zijn school niet stop.

Julian is geslaagd!

Alles stond voor Julian (16 jaar) dit schooljaar in het teken van zijn schoolexamens. Totdat in februari van dit jaar bij hem een hersentumor werd ontdekt. Julian komt uit Limburg en verbleef weken in het Emma voor zijn behandeling, maar zette zijn school niet stop. Sterker nog, hij kreeg onlangs te horen dat hij geslaagd is voor zijn VMBO-examen. Lees zijn verhaal op steunemma.nl

tags Nieuws
Jip kan zichzelf prikken

Jip kan zichzelf prikken. Jip is 8 jaar en heeft een ernstige vorm van hemofilie en is hierdoor een veel geziene gast in het Emma. Toch hoeft hij, dankzij een nieuwe behandelmethode, minder naar het kinderziekenhuis te komen.

Jip kan zichzelf prikken

Jip is 8 jaar en heeft een ernstige vorm van hemofilie en is hierdoor een veel geziene gast in het Emma. Toch hoeft hij minder naar het ziekenhuis te komen. Jip heeft namelijk geleerd om zichzelf te prikken tijdens het Hemofiliekamp. Lees op steunemma.nl het interview met de stoere Jip.

tags Nieuws
Liesbreuk operatie

In één dag van je liesbreuk af! Kinderen die met een liesbreuk naar het Emma Kinderziekenhuis AMC worden verwezen, zijn nu in één dag van hun liesbreuk af. Voorheen moest je drie keer naar het ziekenhuis. Nu ben je op dezelfde dag klaar! Bekijk hier de film met Sem die een liesbreuk heeft.

In één dag van je liesbreuk af

Kinderen die met een liesbreuk naar het Emma Kinderziekenhuis AMC worden verwezen, zijn nu in één dag van hun liesbreuk af. Voorheen moest je drie keer naar het ziekenhuis. Nu ben je op dezelfde dag klaar! Bekijk hier de film met Sem die een liesbreuk heeft.

tags Nieuws
Koningsdag in het Emma

Koningsdag in het Emma Ook als je in het ziekenhuis ligt, kun je Koningsdag vieren. In het Emma is alles mooi oranje versierd en ook de kinderen trekken hun oranje outfits aan. Wie ziet er het mooiste uit?

Koningsdag in het Emma

Ook als je in het ziekenhuis ligt, kun je Koningsdag vieren. In het Emma is alles mooi oranje versierd en ook de kinderen trekken hun oranje outfits aan. Wie ziet er het mooiste uit? Zo te zien houden deze twee oranje-fans wel van een feestje!

In oktober 2015 kwam koning Willem Alexander in het Emma op bezoek om het nieuwe kinderziekenhuis officieel te openen. Samen met de kinderen ging hij toen taart eten en kijken hoe de kinderen hier sporten. Want sporten doen we ook in het Emma!

tags Nieuws
Reuze Dino-ei

Reuze chocolade Dino-ei In het Emma Kinderziekenhuis AMC stond een reuze Dino-ei! Een geschenk van de Paul Smith Store in Amsterdam, die dit chocolade kunstwerk liet maken voor hun campagne. De kinderen mochten met de Dino op de foto en het gewicht raden.

Reuze Dino-ei van chocola

In het Emma is altijd wat te beleven. Op een dag stond er een reuze Dino-ei op de Parade, het speelplein van het Emma. Shabnam van 4 jaar is niet bang en wilde best met de Dino op de foto. Dit chocolade kunstwerk is een cadeau van modewinkel Paul Smith. De kinderen in het Emma konden niet alleen op de foto, maar ook het gewicht van de Dino raden! Fulco van de afdeling Tieners had goed gegokt: het Dino-ei weegt maar liefst 45 kilo! 

tags Nieuws
Lente in het Emma

Iedere donderdagmiddag komen er dieren van de kinderboerderij op bezoek bij de kinderen in het Emma Kinderziekenhuis AMC. Dit keer was het een beestenboel: het geblaat en gepiep kon je al van een afstand horen. Er waren niet alleen konijnen en cavia's maar ook jonge geitjes en kuikentjes.

Lente in het Emma

Iedere donderdagmiddag komen er dieren van de kinderboerderij op bezoek bij de kinderen in het Emma. Dit keer was het een echte beestenboel: het geblaat en gepiep kon je al van een afstand horen. Er waren niet alleen konijnen en cavia's, maar ook jonge geitjes en kuikentjes. Kick (4 jaar) is niet bij de dieren weg te slaan. En dat terwijl hij juist vandaag naar huis mag!

tags Nieuws
De kale boom

Nieuw kinderboek "De kale boom". Het verhaal is een idee van Michael Tkachuk (17 jaar) die al jaren in het Emma Kinderziekenhuis AMC onder behandeling is vanwege een hersentumor. Door de chemo verloor hij steeds zijn haar, zoals een boom zijn bladeren verliest.

De kale boom

Deze maand is er een nieuw kinderboek verschenen: De kale boom. Het verhaal is een idee van Michael Tkachuk (17 jaar) die al jaren in het Emma Kinderziekenhuis onder behandeling is vanwege een hersentumor. Door de chemo verloor hij steeds zijn haar, zoals een boom zijn bladeren verliest. Lees en bekijk hier het boek. Als je het koopt, gaat een deel van de opbrengst naar het Emma Kinderziekenhuis AMC.

tags Nieuws
Topscheidsrechter op bezoek

Top-scheidsrechter Björn Kuipers kwam speciaal naar de Tienerafdeling in het Emma Kinderziekenhuis AMC met een verrassing voor patiënt Rafaël (17). Björn gaf hem het shirt dat hij droeg tijdens de WK-voetbalfinale in Brazilië. Rafaël is namelijk ook een scheidsrechter-talent. Zo te zien is hij er super blij mee!

Topscheidsrechter op bezoek

Topscheidsrechter Björn Kuipers kwam speciaal naar de Tienerafdeling in het Emma met een verrassing voor patiënt Rafaël (17). Björn gaf hem het shirt dat hij droeg tijdens de WK-voetbalfinale in Brazilië. Rafaël is namelijk ook een scheidsrechtertalent. Zo te zien is hij er super blij mee!

tags Nieuws
Make a Wish

Nieuwsgierig kijkt Shabnam (4 jaar) naar de 3D printer hoe haar wens, een bloem, wordt gemaakt. Medewerkers van Stichting Make-a-Wish zijn vandaag op bezoek in het Emma Kinderziekenhuis AMC om wensen van kinderen te vervullen.

Make a Wish

Nieuwsgierig kijkt Shabnam (4 jaar) naar de 3D printer hoe haar wens, een bloem, wordt gemaakt. Medewerkers van Stichting Make-a-Wish zijn vandaag op bezoek in het Emma Kinderziekenhuis om wensen van kinderen te vervullen.

Op de Parade staat een hele grote Dome met 3D printers. Kinderen tekenen op de computer hun 'wens' en dit ontwerp komt in klein formaat uit de printer. Is dat niet spannend?!

tags Nieuws
Kunstschilderen bij Emma TV

Iedere woensdagmiddag is er iets bijzonders bij het programma van Emma TV. Dit keer stond het helemaal in het teken van kunstschilderen. Een onderwerp dat je aan Sophie, Pit en Nouna wel kunt overlaten!

Kunstschilderen bij Emma TV

Iedere woensdagmiddag is er iets bijzonders bij het programma van Emma TV. Dit keer stond het helemaal in het teken van kunstschilderen. Een onderwerp dat je aan Sophie, Pit en Nouna wel kunt overlaten!

Alle kinderen doen mee, want als je niet naar de studio kan komen, kijk je mee vanuit je bed naar het programma van Emma TV!

tags Nieuws
Berenziekenhuis

Deze week kwamen heel veel kleuters met hun knuffel naar het berenziekenhuis in het AMC, het Teddy Bear Hospital. Ze gingen samen met studenten de zieke knuffel beter maken. Meestal is het niet zo fijn als je naar het ziekenhuis moet gaan, maar nu was het heel leuk voor de kinderen. Ze kregen een doktersjas aan en mochten pleisters plakken en nog veel meer. De studenten, die later dokter of tandarts worden, vonden het ook heel leerzaam!

Berenziekenhuis

Deze week kwamen heel veel kleuters met hun knuffel naar het berenziekenhuis in het AMC. Ze gingen samen met studenten de zieke knuffel beter maken.

Meestal is het niet zo fijn als je naar het ziekenhuis moet gaan, maar nu was het heel leuk voor de kinderen. Ze kregen een doktersjas aan en mochten pleisters plakken en nog veel meer. De studenten, die later dokter of tandarts worden, vonden het ook heel leerzaam!

tags Nieuws

Als verrassing kwam koningin Máxima op Valentijnsdag op bezoek bij jongeren van Emma at Work! Emma at Work is een soort uitzendbureau dat jongeren met een chronische ziekte of aandoening helpt bij het vinden van een baan. Een paar jongeren mochten aan de koningin vertellen hoe het is om te werken als je een chronische ziekte hebt. Zo ook Valerie. Bekijk haar verhaal op Blauw Bloed bij uitzending gemist (NPO).

Koningin Máxima op bezoek

Als verrassing kwam koningin Máxima op Valentijnsdag op bezoek bij jongeren van Emma at Work!

Emma at Work is een soort uitzendbureau dat jongeren (vanaf 15 jaar) met een chronische ziekte of aandoening helpt bij het vinden van een bijbaan of vaste baan. Een paar jongeren mochten aan de koningin vertellen hoe het is om te werken als je een chronische ziekte hebt. Zo ook Valerie. Bekijk haar verhaal op Blauw Bloed (NPO).

tags Nieuws

© 2016 Alle rechten zijn voorbehouden aan het Emma Kinderziekenhuis AMC.

Top