Nieuws

De kale boom

Nieuw kinderboek "De kale boom". Het verhaal is een idee van Michael Tkachuk (17 jaar) die al jaren in het Emma Kinderziekenhuis AMC onder behandeling is vanwege een hersentumor. Door de chemo verloor hij steeds zijn haar, zoals een boom zijn bladeren verliest.

De kale boom

Deze maand is er een nieuw kinderboek verschenen: De kale boom. Het verhaal is een idee van Michael Tkachuk (17 jaar) die al jaren in het Emma Kinderziekenhuis onder behandeling is vanwege een hersentumor. Door de chemo verloor hij steeds zijn haar, zoals een boom zijn bladeren verliest. Lees en bekijk hier het boek. Als je het koopt, gaat een deel van de opbrengst naar het Emma Kinderziekenhuis AMC.

mediaitem_themes_text Nieuws
Gratis Golf clinics

Meld je nu aan voor de gratis Golfclinics van de Robert Kalkman Foundation. Voor kinderen van het Emma Kinderziekenhuis AMC.

Gratis Golf clinics

Heb jij je al ingeschreven voor de golfclinics van de Robert Kalkman Foundation? Er zijn verschillende locaties en dagen in april en mei.

Voor kinderen en jongeren van het Emma Kinderziekenhuis AMC. Je mag ook een broer, zus, vriend of vriendin meenemen. Deze Happy Golf Day is geheel gratis.

Ga naar website www.robertkalkmanfoundation.com en lees en schrijf je in!

Voor meer uitstapjes, hou de rubriek Uitstapjes op deze site in de gaten!

mediaitem_themes_text Nieuws
Topscheidsrechter op bezoek

Top-scheidsrechter Björn Kuipers kwam speciaal naar de Tienerafdeling in het Emma Kinderziekenhuis AMC met een verrassing voor patiënt Rafaël (17). Björn gaf hem het shirt dat hij droeg tijdens de WK-voetbalfinale in Brazilië. Rafaël is namelijk ook een scheidsrechter-talent. Zo te zien is hij er super blij mee!

Topscheidsrechter op bezoek

Topscheidsrechter Björn Kuipers kwam speciaal naar de Tienerafdeling in het Emma met een verrassing voor patiënt Rafaël (17). Björn gaf hem het shirt dat hij droeg tijdens de WK-voetbalfinale in Brazilië. Rafaël is namelijk ook een scheidsrechtertalent. Zo te zien is hij er super blij mee!

mediaitem_themes_text Nieuws
Make a Wish

Nieuwsgierig kijkt Shabnam (4 jaar) naar de 3D printer hoe haar wens, een bloem, wordt gemaakt. Medewerkers van Stichting Make-a-Wish zijn vandaag op bezoek in het Emma Kinderziekenhuis AMC om wensen van kinderen te vervullen.

Make a Wish

Nieuwsgierig kijkt Shabnam (4 jaar) naar de 3D printer hoe haar wens, een bloem, wordt gemaakt. Medewerkers van Stichting Make-a-Wish zijn vandaag op bezoek in het Emma Kinderziekenhuis om wensen van kinderen te vervullen.

Op de Parade staat een hele grote Dome met 3D printers. Kinderen tekenen op de computer hun 'wens' en dit ontwerp komt in klein formaat uit de printer. Is dat niet spannend?!

mediaitem_themes_text Nieuws
Kunstschilderen bij Emma TV

Iedere woensdagmiddag is er iets bijzonders bij het programma van Emma TV. Dit keer stond het helemaal in het teken van kunstschilderen. Een onderwerp dat je aan Sophie, Pit en Nouna wel kunt overlaten!

Kunstschilderen bij Emma TV

Iedere woensdagmiddag is er iets bijzonders bij het programma van Emma TV. Dit keer stond het helemaal in het teken van kunstschilderen. Een onderwerp dat je aan Sophie, Pit en Nouna wel kunt overlaten!

Alle kinderen doen mee, want als je niet naar de studio kan komen, kijk je mee vanuit je bed naar het programma van Emma TV!

mediaitem_themes_text Nieuws
Berenziekenhuis

Deze week kwamen heel veel kleuters met hun knuffel naar het berenziekenhuis in het AMC, het Teddy Bear Hospital. Ze gingen samen met studenten de zieke knuffel beter maken. Meestal is het niet zo fijn als je naar het ziekenhuis moet gaan, maar nu was het heel leuk voor de kinderen. Ze kregen een doktersjas aan en mochten pleisters plakken en nog veel meer. De studenten, die later dokter of tandarts worden, vonden het ook heel leerzaam!

Berenziekenhuis

Deze week kwamen heel veel kleuters met hun knuffel naar het berenziekenhuis in het AMC. Ze gingen samen met studenten de zieke knuffel beter maken.

Meestal is het niet zo fijn als je naar het ziekenhuis moet gaan, maar nu was het heel leuk voor de kinderen. Ze kregen een doktersjas aan en mochten pleisters plakken en nog veel meer. De studenten, die later dokter of tandarts worden, vonden het ook heel leerzaam!

mediaitem_themes_text Nieuws
Vet Cool Man!

e inschrijving voor de Vet Cool Man Porsche dag is begonnen! Ben je bekend in het Emma? Dan kun je samen met je ouders, broers of zussen een onvergetelijke dag beleven. Op zaterdag 17 juni 2017 organiseert Stichting Geluk en Vrijheid deze speciale dag. Schrijf je in via de rubriek Uitstapjes.

Vet Cool Man!

De inschrijving voor de Vet Cool Man Porsche dag is begonnen! Ben je bekend in het Emma? Dan kun je samen met je ouders, broers of zussen een onvergetelijke dag beleven. Op zaterdag 17 JUNI 2017 organiseert Stichting Geluk en Vrijheid deze speciale dag. Schrijf je gauw in via de rubriek Uitstapjes.

mediaitem_themes_text Nieuws

Als verrassing kwam koningin Máxima op Valentijnsdag op bezoek bij jongeren van Emma at Work! Emma at Work is een soort uitzendbureau dat jongeren met een chronische ziekte of aandoening helpt bij het vinden van een baan. Een paar jongeren mochten aan de koningin vertellen hoe het is om te werken als je een chronische ziekte hebt. Zo ook Valerie. Bekijk haar verhaal op Blauw Bloed bij uitzending gemist (NPO).

Koningin Máxima op bezoek

Als verrassing kwam koningin Máxima op Valentijnsdag op bezoek bij jongeren van Emma at Work!

Emma at Work is een soort uitzendbureau dat jongeren (vanaf 15 jaar) met een chronische ziekte of aandoening helpt bij het vinden van een bijbaan of vaste baan. Een paar jongeren mochten aan de koningin vertellen hoe het is om te werken als je een chronische ziekte hebt. Zo ook Valerie. Bekijk haar verhaal op Blauw Bloed (NPO).

mediaitem_themes_text Nieuws

"Hallo, ik heb kanker" is een kinderprogramma van de EO. Catherine en Rachel uit het Emma filmen hoe hun leven met kanker er uitziet. Van 13 - 17 februari 2017 dagelijks om 17.15 uur op NPO Zapp.

Hallo, ik heb kanker

Dit zijn Catherine en Rachel, twee stoere meiden die patient zijn in het Emma. Zij hebben met een eigen camera gefilmd hoe hun leven met kanker er uitziet. Op Zapp tv kun je deze film zien in een serie van vijf afleveringen.

Bekijk hier de uitzendingen (NPO - EO).

mediaitem_themes_text Nieuws

Afgelopen zaterdag, op Wereld Knuffeldag, maakten we deze leuke foto met Bentley (3) en Marley (5). Bentleys knuffels waren al haar beste vrienden, maar met Marley heeft ze er sinds kort eentje bij. Samen lopen de nieuwe vrienden door het hele Emma!

Knuffeldag

Op Wereld Knuffeldag - zaterdag 21 januari 2017 - maakten we deze leuke foto met Bentley (3) en Marley (5). Bentleys knuffels zijn haar beste vrienden, maar met Marley heeft ze er sinds kort een vriend bij. Samen lopen de nieuwe vrienden door het hele Emma!

mediaitem_themes_text Nieuws
Op Koers Online

Ben je tussen de 12 en 18 jaar en heb je een chronische ziekte? Dan kun je je inschrijven voor Op Koers Online en het bijbehorende onderzoek!

Op Koers Online

Ben je tussen de 12 en 18 jaar en heb je een chronische ziekte? Dan kun je je inschrijven voor Op Koers Online en het bijbehorende onderzoek!

Tijdens deze cursus chat je met een groepje jongeren met een chronische ziekte en twee cursusleiders. Er is elke week een sessie van 1,5 uur. In totaal zijn er 8 sessies, de cursus duurt dus 8 weken. Je kunt vanuit huis inloggen en deelnemen aan de chat; het enige wat je nodig hebt is een computer met internet. De cursus start in oktober 2016.

Neem contact op met Miriam Douma, psycholoog-onderzoeker. Je kunt haar bellen op 020-5666443 of een mailtje sturen naar opkoers@amc.nl.

mediaitem_themes_text Nieuws
Emma at Work

Emma at Work helpt jongeren vanaf 15 jaar met een chronische ziekte of aandoening hebben, bij het vinden van gepast werk. Zoek je ook een baan of een bijbaan? Geef je dan op via de website www.emma-at-work.nl

Emma at Work

Ben je 15 jaar of ouder en zoek je een bijbaan of een echte baan? Bij Emma at Work helpen ze jongeren met een chronische ziekte of aandoening bij het vinden van gepast werk. Er zijn al 1000 jongeren aan het werk!

Ook Jonathan die in het Emma Kinderziekenhuis AMC patient was, begon met een bijbaan via Emma at Work. Nu is hij zelf dokter geworden! Bekijk het filmpje waarin Jonathan vertelt hoe dat is gegaan.

Wil je ook werken? Ga dan naar www.emma-at-work.nl voor meer informatie.

mediaitem_themes_text Nieuws
Kerstlunch

Mick en Stijn zijn ziekenhuisvriendjes. Ze waren bij de Kerstlunch op het Terras van het Emma Kinderziekenhuis AMC. Het restaurant SmaakLAB maakte vierkante hamburgers en andere lekkere en gezonde hapjes. In het kinderziekenhuis is een keuken voor ouders.

Kerstlunch

Dit zijn Mick en Stijn, ze zijn ziekenhuisvriendjes. Die twee hadden het prima naar hun zin tijdens de feestelijke Kerstlunch. Samen met hun ouders gingen de kinderen in het Emma op het Terras lekkere en gezonde hapjes eten. Heb je weleens gehoord van vierkante hamburgers? Er waren ook fruitspiesen en natuurlijk tomatensoep!

In het Emma Kinderziekenhuis AMC is een Keuken waar ouders een maaltijd kunnen kopen. De kinderen krijgen al eten van het ziekenhuis. Zo kun je gezellig met je ouders op het Terras eten, of op je kamer.

mediaitem_themes_text Nieuws
The Voice of Holland

Drie zangers van de Voice of Holland - Stephan, Isabel en Stephanie - waren op bezoek bij Emma TV, de studio van het Emma Kinderziekenhuis AMC. Ze zongen kerstliedjes met de kinderen Mirac en Cheyenne die in het ziekenhuis waren opgenomen.

The Voice of Holland

Drie zangers van de Voice of Holland waren op bezoek bij Emma TV. Je ziet hier Stephan, Isabel en Stephanie. Die ken je vast wel! Ze zingen hier kerstliedjes met de kinderen die in het ziekenhuis liggen. Mirac (helemaal links op de foto) en Cheyenne zongen heel goed mee.

Emma TV is studio waar TV programma's worden gemaakt voor en met de kinderen in het Emma. Met een echte presentatrice en vaak zijn er BN-ers te gast. Op woensdagmiddag is het programma Babbels van 15.00 - 16.00 uur voor kinderen van 6 ‐ 12 jaar. Op vrijdag het programma Strak van 20.00‐21.00 uur voor de tieners. De kinderen die niet bij de opnames aanwezig zijn, kunnen de uitzendingen live op Emma TV kanaal zien op de monitor boven hun bed.

mediaitem_themes_text Nieuws
Dieren op bezoek

De dieren van de kinderboerderij komen ieder donderdagmiddag op bezoek in het Emma Kinderziekenhuis AMC. Met wel twintig konijnen en cavia's is het dan een beestenboel in de speelkamer! De dieren vinden het heerlijk om te worden geknuffeld door de kinderen en ze krijgen ook nog lekkere sappige blaadjes en wortels.

Dieren op bezoek

Zoë was heel blij toen ze deze lieve cavia op bed kreeg, want ze moest een dagje in het Dagziekenhuis van het Emma blijven. Gelukkig had ze ook nog tijd voor het maken van een Sinterklaas surprise. En deze cavia was voor haar een suprise!

De dieren van de kinderboerderij komen ieder donderdagmiddag op bezoek in het Emma Kinderziekenhuis AMC. Met wel twintig konijnen en cavia's is het dan een beestenboel in de speelkamer! De dieren vinden het heerlijk om te worden geknuffeld door de kinderen en ze krijgen ook nog lekkere sappige blaadjes en wortels.

mediaitem_themes_text Nieuws

© 2016 Alle rechten zijn voorbehouden aan het Emma Kinderziekenhuis AMC.

Top