Nieuws

Als verrassing kwam koningin Máxima op Valentijnsdag op bezoek bij jongeren van Emma at Work! Emma at Work is een soort uitzendbureau dat jongeren met een chronische ziekte of aandoening helpt bij het vinden van een baan. Een paar jongeren mochten aan de koningin vertellen hoe het is om te werken als je een chronische ziekte hebt. Zo ook Valerie. Bekijk haar verhaal op Blauw Bloed bij uitzending gemist (NPO).

Koningin Máxima op bezoek

Als verrassing kwam koningin Máxima op Valentijnsdag op bezoek bij jongeren van Emma at Work!

Emma at Work is een soort uitzendbureau dat jongeren (vanaf 15 jaar) met een chronische ziekte of aandoening helpt bij het vinden van een bijbaan of vaste baan. Een paar jongeren mochten aan de koningin vertellen hoe het is om te werken als je een chronische ziekte hebt. Zo ook Valerie. Bekijk haar verhaal op Blauw Bloed (NPO).

mediaitem_themes_text Nieuws

"Hallo, ik heb kanker" is een kinderprogramma van de EO. Catherine en Rachel uit het Emma filmen hoe hun leven met kanker er uitziet. Van 13 - 17 februari 2017 dagelijks om 17.15 uur op NPO Zapp.

Hallo, ik heb kanker

Dit zijn Catherine en Rachel, twee stoere meiden die patient zijn in het Emma. Zij hebben met een eigen camera gefilmd hoe hun leven met kanker er uitziet. Op Zapp tv kun je deze film zien in een serie van vijf afleveringen.

Bekijk hier de uitzendingen (NPO - EO).

mediaitem_themes_text Nieuws

Afgelopen zaterdag, op Wereld Knuffeldag, maakten we deze leuke foto met Bentley (3) en Marley (5). Bentleys knuffels waren al haar beste vrienden, maar met Marley heeft ze er sinds kort eentje bij. Samen lopen de nieuwe vrienden door het hele Emma!

Knuffeldag

Op Wereld Knuffeldag - zaterdag 21 januari 2017 - maakten we deze leuke foto met Bentley (3) en Marley (5). Bentleys knuffels zijn haar beste vrienden, maar met Marley heeft ze er sinds kort een vriend bij. Samen lopen de nieuwe vrienden door het hele Emma!

mediaitem_themes_text Nieuws
Op Koers Online

Ben je tussen de 12 en 18 jaar en heb je een chronische ziekte? Dan kun je je inschrijven voor Op Koers Online en het bijbehorende onderzoek!

Op Koers Online

Ben je tussen de 12 en 18 jaar en heb je een chronische ziekte? Dan kun je je inschrijven voor Op Koers Online en het bijbehorende onderzoek!

Tijdens deze cursus chat je met een groepje jongeren met een chronische ziekte en twee cursusleiders. Er is elke week een sessie van 1,5 uur. In totaal zijn er 8 sessies, de cursus duurt dus 8 weken. Je kunt vanuit huis inloggen en deelnemen aan de chat; het enige wat je nodig hebt is een computer met internet. De cursus start in oktober 2016.

Neem contact op met Miriam Douma, psycholoog-onderzoeker. Je kunt haar bellen op 020-5666443 of een mailtje sturen naar opkoers@amc.nl.

mediaitem_themes_text Nieuws
Emma at Work

Emma at Work helpt jongeren vanaf 15 jaar met een chronische ziekte of aandoening hebben, bij het vinden van gepast werk. Zoek je ook een baan of een bijbaan? Geef je dan op via de website www.emma-at-work.nl

Emma at Work

Ben je 15 jaar of ouder en zoek je een bijbaan of een echte baan? Bij Emma at Work helpen ze jongeren met een chronische ziekte of aandoening bij het vinden van gepast werk. Er zijn al 1000 jongeren aan het werk!

Ook Jonathan die in het Emma Kinderziekenhuis AMC patient was, begon met een bijbaan via Emma at Work. Nu is hij zelf dokter geworden! Bekijk het filmpje waarin Jonathan vertelt hoe dat is gegaan.

Wil je ook werken? Ga dan naar www.emma-at-work.nl voor meer informatie.

mediaitem_themes_text Nieuws
Kerstlunch

Mick en Stijn zijn ziekenhuisvriendjes. Ze waren bij de Kerstlunch op het Terras van het Emma Kinderziekenhuis AMC. Het restaurant SmaakLAB maakte vierkante hamburgers en andere lekkere en gezonde hapjes. In het kinderziekenhuis is een keuken voor ouders.

Kerstlunch

Dit zijn Mick en Stijn, ze zijn ziekenhuisvriendjes. Die twee hadden het prima naar hun zin tijdens de feestelijke Kerstlunch. Samen met hun ouders gingen de kinderen in het Emma op het Terras lekkere en gezonde hapjes eten. Heb je weleens gehoord van vierkante hamburgers? Er waren ook fruitspiesen en natuurlijk tomatensoep!

In het Emma Kinderziekenhuis AMC is een Keuken waar ouders een maaltijd kunnen kopen. De kinderen krijgen al eten van het ziekenhuis. Zo kun je gezellig met je ouders op het Terras eten, of op je kamer.

mediaitem_themes_text Nieuws
The Voice of Holland

Drie zangers van de Voice of Holland - Stephan, Isabel en Stephanie - waren op bezoek bij Emma TV, de studio van het Emma Kinderziekenhuis AMC. Ze zongen kerstliedjes met de kinderen Mirac en Cheyenne die in het ziekenhuis waren opgenomen.

The Voice of Holland

Drie zangers van de Voice of Holland waren op bezoek bij Emma TV. Je ziet hier Stephan, Isabel en Stephanie. Die ken je vast wel! Ze zingen hier kerstliedjes met de kinderen die in het ziekenhuis liggen. Mirac (helemaal links op de foto) en Cheyenne zongen heel goed mee.

Emma TV is studio waar TV programma's worden gemaakt voor en met de kinderen in het Emma. Met een echte presentatrice en vaak zijn er BN-ers te gast. Op woensdagmiddag is het programma Babbels van 15.00 - 16.00 uur voor kinderen van 6 ‐ 12 jaar. Op vrijdag het programma Strak van 20.00‐21.00 uur voor de tieners. De kinderen die niet bij de opnames aanwezig zijn, kunnen de uitzendingen live op Emma TV kanaal zien op de monitor boven hun bed.

mediaitem_themes_text Nieuws
Dieren op bezoek

De dieren van de kinderboerderij komen ieder donderdagmiddag op bezoek in het Emma Kinderziekenhuis AMC. Met wel twintig konijnen en cavia's is het dan een beestenboel in de speelkamer! De dieren vinden het heerlijk om te worden geknuffeld door de kinderen en ze krijgen ook nog lekkere sappige blaadjes en wortels.

Dieren op bezoek

Zoë was heel blij toen ze deze lieve cavia op bed kreeg, want ze moest een dagje in het Dagziekenhuis van het Emma blijven. Gelukkig had ze ook nog tijd voor het maken van een Sinterklaas surprise. En deze cavia was voor haar een suprise!

De dieren van de kinderboerderij komen ieder donderdagmiddag op bezoek in het Emma Kinderziekenhuis AMC. Met wel twintig konijnen en cavia's is het dan een beestenboel in de speelkamer! De dieren vinden het heerlijk om te worden geknuffeld door de kinderen en ze krijgen ook nog lekkere sappige blaadjes en wortels.

mediaitem_themes_text Nieuws

Achtste groepers van St Augustinus school in Landsmeer kwamen naar het Emma Kinderziekenhuis AMC. Zij gingen het snoep dat ze met Sint Maarten hadden opgehaald, delen met de zieke kinderen. Coole actie!

Snoep delen

De achtste groepers van de St. Augustinus school uit Landsmeer kwamen op bezoek in het Emma Kinderziekenhuis AMC. Met Sint Maarten hadden ze veel snoep verzameld. Net als elk jaar gingen ze hun snoep delen met de zieke kinderen in het Emma. Coole actie van deze jongens en meiden!

Wil je net als deze leerlingen ook samen met je klas iets voor de kinderen in het Emma doen? Je kunt bijvoorbeeld een actie houden op school om geld in te zamelen. Mail naar steunemma@amc.nl voor meer info.

mediaitem_themes_text Nieuws
Herfst in het Emma

In het Emma Kinderziekenhuis AMC is een school. Marley van 4 maakte samen met de juf een herfst kunstwerk met bladeren in allerlei kleuren.

Herfst in het Emma

Rood, geel, oranje: de bladeren aan de bomen kleuren prachtig in de herfst en daar heeft patiënt Marley (4) een prachtig kunstwerk van gemaakt.

Marley gaat in het kinderziekenhuis ook naar school. Ze zit in het groep 1 en ze maakte de tekening samen met juf Carla. In het Emma zijn twee klassen: een basisschoolklas en klas voor voortgezet onderwijs.

mediaitem_themes_text Nieuws
Leerlingen op bezoek

Leerlingen van de IMC weekendschool in Amsterdam kwamen op zondag naar het Emma Kinderziekenhuis AMC om patiënten van de Tienerafdeling te interviewen voor het vak Journalistiek.

Leerlingen op bezoek

Op zondag kwamen 25 leerlingen van de IMC Weekendschool in Amsterdam naar het Emma Kinderziekenhuis in het AMC. Zij gingen patiënten op de Tienerafdeling interviewen voor het vak Journalistiek. Verpleegkundige Jolanda liet hen de afdeling zien en wat je er allemaal kunt doen. Ze waren wel blij om te zien dat je ook kunt spelen als je in het ziekenhuis ligt!

mediaitem_themes_text Nieuws
Emma Kids Race

Patiënten van het Emma waren samen met hun broers en zussen op het echte race circuit van Zandvoort! Daar konden ze karten, racen in een simulator, meerijden met de coureur en de pitstraat bekijken.

Emma Kids Race

Patiënten van het Emma waren samen met hun broers en zussen op het echte race circuit van Zandvoort! Daar konden ze karten, racen in een simulator, meerijden met de coureur en de pitstraat bekijken. Super spannend!

mediaitem_themes_text Nieuws
Debuut Girlband

De tienerlounge in het Emma Kinderziekenhuis was afgeladen vol. Speciaal voor het eerste optreden van de Girlband! Tijdens hun debuutoptreden zongen ze de sterren van de hemel met het liedje "Hello" van Adele.

Debuut Girlband

De tienerlounge in het Emma was afgeladen vol. Speciaal voor het eerste optreden van de Girlband! Patiënt Helianne (10 jaar) en Marsha (met gitaar) van de Pedagogische Zorg waren al een week lang aan het oefenen. Toen Jasmine (8 jaar) en pedagogisch medewerker Merwe werden toegevoegd, was de girlband compleet. Tijdens hun debuutoptreden zongen ze de sterren van de hemel met het liedje "Hello" van Adele.

mediaitem_themes_text Nieuws
Statiegeldactie AH

Doe je mee met de statiegeldactie voor het Emma Kinderziekenhuis? We hebben de scholen in Amsterdam gevraagd om met de kinderen lege flessen naar AH te brengen. Misschien kunnen jullie een ‘Battle of the Bottles’ wedstrijd tussen de klassen te houden. De winnaars krijgen een bioscoopbon voor het Gilat Theater, de bioscoop in het Emma. Doe ook mee! Lever je lege flessen in bij AH winkels in Amsterdam (niet de filialen AH to go) en doe de statiegeld bon in de zuil naast het flessenautomaat. Bedankt!

Statiegeldactie Albert Heijn

Doe je mee met de statiegeldactie voor het Emma Kinderziekenhuis AMC? Lever je lege flessen in bij AH winkels in Amsterdam en doe de statiegeldbon in de zuil naast het flessenautomaat. De actie loopt tot eind november. Bedankt!

We hebben ook scholen in Amsterdam gevraagd om met leerlingen lege flessen naar AH te brengen. Misschien doet jouw school ook mee en gaan ze een ‘Battle of the Bottles’ wedstrijd tussen de klassen houden! De winnaars krijgen een bioscoopbon voor Cinemma, de bioscoop in het Emma. Vraag je leraar ernaar en doe ook mee!

mediaitem_themes_text Nieuws
Smaaklessen

Het Terras in het Emma Kinderziekenhuis AMC zat deze week vol leerlingen van de Cornelis Jetsesschool uit Amsterdam ZO. Samen met kinderen van het Emma kregen ze workshops van experts uit het SmaakLAB. Het SmaakLAB is voor kinderen en hun ouders om gezond en lekker te eten. Want dat is belangrijk, vooral als je ziek bent. Natuurlijk werd er volop geproefd in het restaurant van het Emma. Als verrassing kreeg iedereen een mooi kleurrijk Smaakboekje mee vol lekkere en gezonde recepten.

Smaaklessen

Kijk, ontdek en proef! Het Terras in het Emma Kinderziekenhuis AMC zat deze week vol leergierige leerlingen van de Cornelis Jetsesschool uit Amsterdam ZO. Samen met kinderen van het Emma kregen ze workshops van experts uit het SmaakLAB.

Het SmaakLAB is voor kinderen en hun ouders om gezond en lekker te eten. Want dat is belangrijk, vooral als je ziek bent. Natuurlijk werd er volop geproefd in het restaurant van het Emma, alle zintuigen kwamen aan bod! Als verrassing kreeg iedereen een mooi Smaakboekje mee vol lekkere en gezonde recepten. Je kunt dit boek gratis opvragen, mail naar emmainfotheek@amc.nl

mediaitem_themes_text Nieuws

© 2016 Alle rechten zijn voorbehouden aan het Emma Kinderziekenhuis AMC.

Top