Wie werken er

Dokters

Dokters zie je op de poli of bij je aan bed. De zaalarts is een dokter die elke dag op je kamer langskomt om te kijken hoe het met je gaat. De dokter bespreekt met jou en je ouders welke medicijnen je nodig hebt en of je naar een onderzoek moet.

Ook zijn er dokters die heel veel weten van een bepaald deel van je lichaam. Bijvoorbeeld een longarts, die komt langs als je last hebt van je longen. Zo’n dokter noemen we een specialist.

Co-assistenten zijn bijna dokters. Zij studeren nog om hun doktersdiploma te halen. Ze lopen met jouw dokter mee om het vak goed te leren.

Verpleegkundigen

De verpleegkundigen vind je op de poli en in het ziekenhuis. Als je in het ziekenhuis ligt, heb je een vaste verpleegkundige die voor je zorgt. Hij of zij neemt je temperatuur en bloeddruk op en deelt medicijnen uit. Heb je hulp nodig met eten, douchen en aankleden? De verpleegkundige helpt je hiermee en je kunt altijd vragen stellen.

Medisch pedagogisch medewerkers

Het is best spannend om naar het ziekenhuis te gaan. De medisch pedagogisch medewerkers zijn er speciaal om jou te helpen bij het omgaan met ziekte en om je op je gemak te stellen. Ze leggen je uit wat je kunt verwachten van een onderzoek of operatie. Dat doen ze aan de hand van foto’s, spullen uit het ziekenhuis of met een iPad. Zij begeleiden je ook samen met je ouders naar de operatiekamer en onderzoeksruimte.

Schoonmakers

In het ziekenhuis moet alles goed worden schoongemaakt. Vooral als je ziek bent is dat belangrijk. Daarom komt iedere dag de schoonmaker langs.

Secretaresse

Op elke afdeling is een balie waar een secretaresse zit. Zij maakt de afspraken voor een onderzoek, helpt je ouders bij allerlei vragen en ze weet hoe alles op de afdeling is geregeld.

Voedingsassistente

In het ziekenhuis zorgt de voedingsassistente voor het eten en drinken. Zij komt een paar keer per dag bij je langs met een kar vol eten en drinken. Uitzoeken maar!

Vrijwilligers

Vrijwilligers zie je niet elke dag maar ze zijn toch heel belangrijk. Ze komen met dieren van de kinderboerderij naar het ziekenhuis, helpen met het Emma Kunstatelier, Emma TV en in de speelkamers.

© 2016 Alle rechten zijn voorbehouden aan het Emma Kinderziekenhuis AMC.

Top

Laatst aangepast op