Nieuws

Cruyff Foundation Open Dag

Cruyff Foundation Open Dag Meer dan 30 sporten om uit te proberen! Voor jongeren met én zonder handicap. Doe mee aan (rolstoel) basketbal, handboogschieten, flag football, schermen, judo, kickboksen, tennis en nog veel meer andere sporten. Op woensdag 18 september in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Cruyff Foundation Open Dag

Samen sporten met bekende sporters & BN-ers! Op woensdag 18 september 2019 in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

• Van 12.00 - 17.00 uur • Gratis deelname • Voor jongeren van 4 - 25 jaar • Met én zonder handicap • Workshops muziek, breakdancen en graffiti spuiten •

Doe mee aan (rolstoel) basketbal, handboogschieten, flag football, schermen, judo, kickboksen, tennis en nog veel meer andere sporten. Schrijf je snel in via deze website! Kom ook!

tags Uitstapjes, Nieuws
Golf Fun Clinics

De Golf Fun Clinics 2018 van de Robert Kalkman Foundation zijn begonnen. Op verschillende locaties en dagen. Voor kinderen en jongeren van het Emma Kinderziekenhuis AMC. Je mag ook een broer, zus, vriend of vriendin meenemen. Deze Happy Golf Day is geheel gratis. Info www.robertkalkmanfoundation.com

Golf Fun Clinics

Wil je altijd al leren golfen? Kom dan naar de golfclinics van de Robert Kalkman Foundation. Voor kinderen en jongeren van het Emma Kinderziekenhuis. Je mag ook een broer, zus, vriend of vriendin meenemen. Deze Happy Golf Day is geheel gratis!

Bekijk hier de locaties en data.

Klik hier voor het inschrijfformulier.

tags Uitstapjes, Nieuws
Ajax kijken in Skybox

Voetbalfans tot 16 jaar opgelet! Patiënten van het Emma Kinderziekenhuis kunnen gratis in de Skybox van Verwelius Bouwen een wedstrijd bekijken.


Ajax kijken in Skybox

Voetbalfans tot 16 jaar opgelet! Patiënten van het Emma kunnen gratis in de Skybox van Verwelius Bouwen een wedstrijd bekijken. Je mag ook iemand meenemen: je vriend(in), broer of zus.

Klik op 'uitstapjes' voor meer informatie.

tags Nieuws
Teddy Bear Hospital

Heb je ook een zieke knuffel? Van 11 t/m 14 juni is het berenhospitaal weer op locatie AMC. Zo kunnen jonge kinderen kennis maken met het Emma kinderziekenhuis.


Teddy Bear Hospital

Van 11 t/m 14 juni was het berenhospitaal weer op locatie AMC. Zo kunnen jonge kinderen uit Amsterdam kennismaken met het ziekenhuis. Ook kinderen die opgenomen waren, konden er een kijkje nemen. Ze gingen zelf hun beer of knuffel behandelen, samen met de dokters in opleiding.

tags Nieuws

In het Emma is er wel drie keer per week Sport en Spel voor kinderen en tieners. Ook broers en zussen zijn welkom om mee te doen!

Sport en Spel in het Emma

In het Emma is er wel drie keer per week Sport en Spel voor kinderen en tieners. Ook broers en zussen zijn welkom om mee te doen!

Maurice, Elaine en Dorien zijn studenten van de opleiding tot sportdocent (ALO) en komen met de kinderen sporten en spelletjes doen in de Sportruimte van het Emma (van februari t/m juni).

Doe je mee?

tags Nieuws
Eindexamen in het ziekenhuis

Ook in het Emma Kinderziekenhuis zijn de eindexamens begonnen. Jongeren die hier verblijven kunnen in de ziekenhuisschool examens maken.

Eindexamen in het ziekenhuis

Ook in het Emma Kinderziekenhuis zijn de eindexamens begonnen. Jongeren die hier verblijven kunnen in de ziekenhuisschool examens maken. Ze krijgen extra rustpauzes, omdat ze ziek zijn. Zet hem op!

tags Nieuws
Emma singer - songwriters

Jonge singer-songwriters van het Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam presenteerden tijdens Emma TV hun CD. De jongeren volgde vooraf een workshop in Singer Songwriting met muziekdocenten Jelle en Kas.

Emma singer - songwriters

Jonge singer-songwriters van het Emma presenteerden tijdens Emma TV hun CD. De jongeren volgde vooraf een workshop in Singer Songwriting met muziekdocenten Jelle en Kas. Daar schreven ze hun eigen liedjes en maakten er zelf muziek bij. Knap hoor! Luister hier.

tags Nieuws
Cyberpoli

De Cyberpoli is een informatieplatform en ontmoetingsplaats voor kinderen en jongeren met een beperking en/of chronische aandoening. Onlangs is er een nieuw onderdeel live gegaan over Hereditair angio-oedeem (HAE), een zeldzame erfelijke aandoening die aanvallen van zwellingen veroorzaakt.

Cyberpoli

Ken jij de Cyberpoli al? Dat is een informatieplatform en ontmoetingsplaats voor kinderen en jongeren met een beperking en/of chronische aandoening.

Op deze site en op de app vind je informatie over allerlei aandoeningen, kun je vragen stellen aan een dokter, en je ervaringen met anderen delen.

Er is nu ook informatie over Hereditair angio-oedeem (HAE), een zeldzame erfelijke aandoening die aanvallen van zwellingen in je lichaam veroorzaakt. HAE is ook op de Cyberpoli App te gebruiken. Lees hierover meer.

tags Nieuws
Kijken in het lichaam

Als je in het lichaam wilt kijken hoef je niet altijd te opereren. Dat kan namelijk ook met een camera. Bekijk hier de uitzending van Het Klokhuis "Kijken in het lichaam" met Jamal in het Emma Kinderziekenhuis Amsterdam UMC.

Kijken in het lichaam

Als je in het lichaam wilt kijken of alles het goed doet, is het lang niet altijd nodig om te opereren. Dat kan namelijk ook met een camera.

Kinderarts Irene Kuipers en radioloog Joost Schuppen gaan bij Jamal naar zijn hart kijken. Zie hier de uitzending van Het Klokhuis "Kijken naar het lichaam" uitzending.

tags Nieuws
Norah Amsterdammertje van het jaar

Norah is Amsterdammertje van het jaar 2018! Ze deed belangeloos een actie voor kinderen in het Emma Kinderziekenhuis Amsterdam UMC, locatie AMC.

Norah is Amsterdammertje van het jaar!

Norah van Lottum (13) is door burgemeester Femke Halsema benoemd tot Amsterdammertje van het Jaar 2018. Norah woont in Amsterdam en ging het afgelopen jaar lege flessen ophalen. Met het statiegeld kocht ze prikcadeautjes voor kinderen in het Emma Kinderziekenhuis. Zo krijgen de kinderen na een prik een cadeautje!

Norah hoopt hiermee meer gezonde kinderen te motiveren om zich in te zetten voor kinderen die in het ziekenhuis liggen. Doe ook een actie kijk op www.steunemma.nl

tags Nieuws
Lucky in het Emma

Laatst kwam Lucky, de mascotte van Ajax, in het Emma op bezoek. De kinderen konden hem in de Tienerlounge bezoeken.

Lucky in het Emma

Laatst kwam Lucky, de mascotte van Ajax, in het Emma op bezoek. De kinderen konden hem in de Tienerlounge bezoeken. Zij kregen allemaal een verrassing uitgedeeld: een echte Ajaxvoetbal. Voor de kinderen die hierbij niet aanwezig konden zijn, ging Lucky nog langs op hun kamers.

tags Nieuws
Nieuwe afdelingsnamen

De kinderafdelingen in het Emma krijgen begin 2019 nieuwe namen, omdat de kinderen meer per ziektebeeld bij elkaar komen te liggen in plaats van op leeftijd. Ook is er een nieuwe afdeling Acute Opname, waar kinderen vanaf de Spoedeisende Hulp - indien nodig - sneller kunnen worden opgenomen.

Nieuwe afdelingsnamen

Begin 2019 krijgen de kinderafdelingen in het Emma nieuwe namen. De patiënten komen voortaan met dezelfde soort ziekten bij elkaar te liggen en niet meer op leeftijd. Dat betekent dat er op de afdeling zowel jongere als oudere kinderen zijn, van 01 tot 18 jaar. Daarom worden de namen van de afdelingen aangepast.

De nieuwe namen van de afdelingen kun je heel makkelijk onthouden, want die kun je zien aan de bewegwijzering. Kijk maar op het plaatje hiernaast.

tags Nieuws
Sinterklaasfeest met Ernst en Bobbie

Samen met Ernst en Bobbie zongen de kinderen net zo lang tot Sinterklaas en de Pieten in het Emma Kinderziekenhuis binnen kwamen. Alle kinderen kregen een mooi cadeau!

Sinterklaasfeest met Ernst en Bobbie

Ernst en Bobbie zongen met de kinderen in het Emma net zo lang tot Sint met zijn Pieten verscheen. Want ook dit jaar kwam Sint op bezoek en bracht hij voor alle kinderen een mooi cadeau mee. Dank u wel Sinterklaas!

tags Nieuws
Kerstlunch

In het Emma Kinderziekenhuis werden kinderen en hun ouders, broertjes en zusje getrakteerd op een heerlijke kerstlunch.

Kerstlunch

In het Emma vieren we ook Kerst. Er staan overal grote en kleine kerstbomen met ballen in vrolijke kleuren. En de koks van het SmaakLAB maakten een heerlijke kerstlunch voor alle kinderen en jongeren die zijn opgenomen. Hun ouders of verzorgers, broertjes en zusjes waren ook welkom. Dat was smullen!

tags Nieuws

Tijdens de kinderboekenweek krijgen de patienten in het Emma Kinderziekenhuis een boek cadeau. En iedere week komt de boekenkar bij de kinderen langs.

Kinderboekenweek

Dit is Martha, vrijwilliger kinderbibliotheek. Zij komt elke week met de boekenkar in het Emma kinderziekenhuis bij de bedden langs. Zo kunnen de kinderen een boek lenen en lekker lezen in bed.

Tijdens de kinderboekenweek heeft Martha voor alle kinderen een verrassing: ze krijgen een boek cadeau! De kleintjes ontvangen het boek ‘Jij ook van mij’ en de grote kinderen het boek ‘De Eilandenruzie’.

Dat wordt veel leesplezier!

tags Nieuws

© 2016 Alle rechten zijn voorbehouden aan het Emma Kinderziekenhuis AMC.

Top