Nieuws

Max & Jet kwis

Gilat theater heeft de komende tijd geen voorstellingen in het Emma Kinderziekenhuis, maar wel een hele leuke kwis van Max & Jet! Doe mee, want er zijn leuke prijzen te winnen.


Max & Jet kwis

Gilat theater geeft de komende tijd helaas geen voorstellingen in het Emma vanwege de corona. Maar Max & Jet hebben wel een hele leuke kwis én er zijn leuke prijzen te winnen. De kwis wordt uitgedeeld aan de kinderen die in het ziekenhuis zijn opgenomen. Download de kwis:

tags Nieuws
Meet & Greet sporthelden

Stichting Gilat Theater organiseert de komende weken voor alle kinderen van het ziekenhuis een gesprek met hun sporthelden!


Meet & Greet Sporthelden

Wil je ook in gesprek met jouw sportheld?

De komende weken zitten de beste en bekendste (sport)helden van ons land klaar voor een live video call! Voor kinderen en jongeren van het Emma, ook als je niet bent opgenomen.

Meld je aan door je telefoonnummer te mailen naar info@gilat.nl
Vraag wel eerst toestemming aan je ouders! Download de poster:

tags Nieuws
Ik voel, ik voel wat jij niet ziet

Voor jonge kinderen is een verhaal gemaakt over het coronavirus, "Prinsesje Hadith en het geheimzinnige virus dat je niet ziet". Geschreven door Aafke Meijer & Gertie Mooren.


Ik voel, ik voel wat jij niet ziet...

Je hoort nu heel veel het coronavirus. Wil je er meer over lezen? Voor jongere kinderen is er een verhaal over het coronavirus gemaakt, dat heet "Prinsesje Hadith en het geheimzinnige virus dat je niet ziet".
Geschreven door Aafke Meijer & Gertie Mooren.

Wil je het zelf lezen? Of misschien wil iemand het aan je voorlezen?
Klik op download:

tags Nieuws
CliniClowns App

De CliniClowns mogen nu niet in het Emma Kinderziekenhuis komen vanwege de corona maatregelen. Maar ze zijn wel dicht bij je met de CliniClowns App. Je hebt dan live contact met hen!


CliniClowns App

De CliniClowns mogen nu niet in het Emma Kinderziekenhuis komen vanwege de corona maatregelen. Maar ze zijn wel dichtbij je met de CliniClowns App. Je hebt dan live contact!

Download ook de app via www.cliniclowns.nl

tags Nieuws
Ajax playground

Er is nu ook een Ajax playgroud in het Emma Kinderziekenhuis.. De kinderen kregen bezoek van de spelers. Je kunt nu dus in het ziekenhuis voetballen!


Opening Ajax playground

Er is nu ook een Ajax playgroud in het Emma Kinderziekenhuis op locatie AMC. Deze werd in februari 2020 geopend, samen met de kinderen en de Ajax selectie. De kinderen op bed kregen op hun eigen kamer bezoek van de spelers. Het was een super middag! Bekijk de foto's en video op Ajax.nl

Je kunt dus voortaan in het ziekenhuis voetballen :-)

tags Nieuws
Ajax Charity Matchday

Zondagmiddag 19 januari 2020 was het volle bak in de Arena. Ajax won de wedstrijd tegen Sparta met 2-1. Yaden (foto) uit het Emma was erbij.


Ajax Charity Matchday

Zondagmiddag 19 januari 2020 was het volle bak in de Arena. Ajax won de wedstrijd tegen Sparta met 2-1. Yaden (foto) uit het Emma was erbij.

Het was een speciale middag: Charity Matchday. De voetbalfans haalden geld op voor een ajax Playground in het Emma Kinderziekenhuis. Je kunt Yaden in de promotiefilm zien.

tags Nieuws
Muziekids

Er klinkt muziek op de kinderpoli in het Emma. Stichting Muziekids komt namelijk op dinsdag en donderdag met de Troubadour Trolley.


Muziekids op kinderpoli

Er klinkt muziek op de kinderpoli in het Emma. Stichting Muziekids komt namelijk met de Troubadour Trolley gezellig muziek maken met de kinderen.

In de trolley zitten verschillende instrumenten, van gitaren tot keyboards en van schudeitjes tot ukelele’s. Zo zorgen de troubadours op dinsdag en donderdag voor een leuke en leerzame afleiding in de wachtkamer!

tags Nieuws
Tekenen met chocolade

De chocoladetekenaar Henkjan van het Cacaomuseum Amsterdam kwam in het Emma Kinderziekenhuis Amsterdam langs. Hij liet de kinderen zien hoe je met chocolade leuke kunstwerken kan maken.


Tekenen met chocolade

Op woensdagmiddag 4 december kwam chocoladetekenaar Henkjan in het Emma Kinderziekenhuis langs. Hij is van het Cacaomuseum in Amsterdam. Ken jij dat museum?

Hij leert je hoe je met chocolade een leuk kunstwerk kunt maken. Fayèn, 4 jaar, heeft er plezier in! De kinderen kregen na afloop nog een lekkere chocoladereep mee.

tags Nieuws
Sinterklaas is jarig!

Sinterklaas is jarig!

Vandaag, 5 december, vierde Sinterklaas zijn verjaardag met de zieke kinderen in het Emma. Samen met zijn Pieten liep hij over de afdelingen om alle kinderen te verwennen met snoep en cadeaus. Benjamin (foto) vond het eerst heel spannend, maar toen hij een cadeau kreeg werd Sint zijn beste vriend! Dank je Sinterklaasje ♥

tags Nieuws
Nieuwe filmpjes

behandelingsfilms voor kind en ouder Emma Kinderziekenhuis locatie AMC


Nieuwe filmpjes

Op de website staan 8 nieuwe filmpjes met behandelingen en onderzoeken in het ziekenhuis. Zo ben je goed voorbereid!

Klik op behandelingen en je ziet bijvoorbeeld een hart-onderzoek, een behandeling onder narcose en een bloedonderzoek.

Het zijn informatieve filmpjes die jou op een begrijpelijke manier uitleggen wat je te wachten staat als je voor een behandeling of onderzoek naar het Emma Kinderziekenhuis komt. De video's zijn ook te bekijken via het Emma kanaal op youtube.

tags Nieuws
Dierendag

Iedere week komen er dieren op bezoek bij de kinderen in het Emma Kinderziekenhuis op locatie AMC


Dierendag

4 oktober = Dierendag!

Op deze speciale dag was het een beestenboel in het Emma Kinderziekenhuis.
De kinderen mochten knuffelen en spelen met de dieren van de kinderboerderij.

Heb je jouw kans gemist? Geen probleem, want elke donderdagmiddag komen de dieren in het Emma op bezoek!

Kijk hier voor meer leuke dingen die je in het Emma kunt doen.

tags Nieuws
Dag van de leraar

Kinderen en jongeren kunnen als ze in het Emma kinderziekenhuis op locatie AMC zijn opgenomen ook naar school.


Dag van de leraar

5 oktober = de dag van de leraar!

Wist je dat je ook in het Emma kinderziekenhuis naar school kunt gaat?
Als je bent opgenomen kunnen de lessen dus gewoon een beetje doorgaan.
Er zijn twee klassen: de basisschool en een de middelbare school (VO).
Hier zie leraar Tim van de VO-klas.

Lees hier meer over de ziekenhuisschool.

tags Nieuws

Er is nu een speciale website voor kinderen met een handicap: Kidsproofplus.nl.


Kidsproofplus.nl

Er is nu een speciale website voor kinderen met een handicap: kidsproofplus.nl. Veel speeltuinen, pretparken, kinderboerderijen en andere uitjes zijn slecht toegankelijk voor kinderen die in een rolstoel zitten, een verstandelijke beperking hebben, blind zijn of autisme hebben. Maar gelukkig zijn er ook bestemmingen die rekening houden met hen. Je vindt ze allemaal op de kidsproofplus site!

tags Nieuws

Het Klokhuis deed onderzoek naar poep en ging op bezoek op de kinderpoli van het Emma Kinderziekenhuis.


Klokhuis bezoekt poeppoli

Het Klokhuis deed onderzoek naar poep en ging op bezoek op de kinderpoli van het Emma Kinderziekenhuis. Welke poep moet je hebben en hoe zorg je ervoor dat je poep zo wordt? Onze poepdokter Marc Benninga is kinderarts en hij weet het antwoord! Bekijk hier de aflevering (NPO3, 13-08-2019).

tags Nieuws

Wat een verrassing. Laatst kwamen Elsa en Spiderman op bezoek in het Emma Kinderziekenhuis voor een Meet & Greet!


Elsa en Spiderman

Wat een verrassing: laatst kwamen Elsa en Spiderman op bezoek in het Emma voor een Meet & Greet! Ze liepen langs alle patiëntenkamers en de kinderen mochten met hen op de foto :-)

Daarna kon je nog een leuke glitter tattoo laten zetten!

tags Nieuws

© 2016 Alle rechten zijn voorbehouden aan het Emma Kinderziekenhuis AMC.

Top