Nieuws

Ajax Charity Matchday

Zondagmiddag 19 januari 2020 was het volle bak in de Arena. Ajax won de wedstrijd tegen Sparta met 2-1. Yaden (foto) uit het Emma was erbij.


Ajax Charity Matchday

Zondagmiddag 19 januari 2020 was het volle bak in de Arena. Ajax won de wedstrijd tegen Sparta met 2-1. Yaden (foto) uit het Emma was erbij.

Het was een speciale middag: Charity Matchday. De voetbalfans haalden geld op voor een ajax Playground in het Emma Kinderziekenhuis. Je kunt Yaden in de promotiefilm zien.

tags Nieuws
Muziekids

Er klinkt muziek op de kinderpoli in het Emma. Stichting Muziekids komt namelijk op dinsdag en donderdag met de Troubadour Trolley.


Muziekids op kinderpoli

Er klinkt muziek op de kinderpoli in het Emma. Stichting Muziekids komt namelijk met de Troubadour Trolley gezellig muziek maken met de kinderen.

In de trolley zitten verschillende instrumenten, van gitaren tot keyboards en van schudeitjes tot ukelele’s. Zo zorgen de troubadours op dinsdag en donderdag voor een leuke en leerzame afleiding in de wachtkamer!

tags Nieuws
Vet Cool Man!

De inschrijving voor de Vet Cool Man Porsche dag is begonnen! Ben je bekend in het Emma kinderziekenhuis AMC? Dan kun je samen met je ouders, broers of zussen een onvergetelijke dag beleven. Op zaterdag 27 juni 2020 organiseert Stichting Geluk en Vrijheid deze speciale dag.

Vet Cool Man!

De inschrijving voor de Vet Cool Man Porsche dag is begonnen! Ben je bekend in het Emma? Dan kun je samen met je ouders, broers of zussen een onvergetelijke dag beleven, geheel kosteloos. Op zaterdag 27 JUNI 2020 organiseert Stichting Geluk en Vrijheid deze speciale dag.

Schrijf je gauw in via: www.gelukenvrijheid.nl/gezinnen met wachtwoord: vcm2020

tags Uitstapjes, Nieuws
Tekenen met chocolade

De chocoladetekenaar Henkjan van het Cacaomuseum Amsterdam kwam in het Emma Kinderziekenhuis Amsterdam langs. Hij liet de kinderen zien hoe je met chocolade leuke kunstwerken kan maken.


Tekenen met chocolade

Op woensdagmiddag 4 december kwam chocoladetekenaar Henkjan in het Emma Kinderziekenhuis langs. Hij is van het Cacaomuseum in Amsterdam. Ken jij dat museum?

Hij leert je hoe je met chocolade een leuk kunstwerk kunt maken. Fayèn, 4 jaar, heeft er plezier in! De kinderen kregen na afloop nog een lekkere chocoladereep mee.

tags Nieuws
Sinterklaas is jarig!

Sinterklaas is jarig!

Vandaag, 5 december, vierde Sinterklaas zijn verjaardag met de zieke kinderen in het Emma. Samen met zijn Pieten liep hij over de afdelingen om alle kinderen te verwennen met snoep en cadeaus. Benjamin (foto) vond het eerst heel spannend, maar toen hij een cadeau kreeg werd Sint zijn beste vriend! Dank je Sinterklaasje ♥

tags Nieuws
Nieuwe filmpjes

behandelingsfilms voor kind en ouder Emma Kinderziekenhuis locatie AMC


Nieuwe filmpjes

Op de website staan 8 nieuwe filmpjes met behandelingen en onderzoeken in het ziekenhuis. Zo ben je goed voorbereid!

Klik op behandelingen en je ziet bijvoorbeeld een hart-onderzoek, een behandeling onder narcose en een bloedonderzoek.

Het zijn informatieve filmpjes die jou op een begrijpelijke manier uitleggen wat je te wachten staat als je voor een behandeling of onderzoek naar het Emma Kinderziekenhuis komt. De video's zijn ook te bekijken via het Emma kanaal op youtube.

tags Nieuws
Dierendag

Iedere week komen er dieren op bezoek bij de kinderen in het Emma Kinderziekenhuis op locatie AMC


Dierendag

4 oktober = Dierendag!

Op deze speciale dag was het een beestenboel in het Emma Kinderziekenhuis.
De kinderen mochten knuffelen en spelen met de dieren van de kinderboerderij.

Heb je jouw kans gemist? Geen probleem, want elke donderdagmiddag komen de dieren in het Emma op bezoek!

Kijk hier voor meer leuke dingen die je in het Emma kunt doen.

tags Nieuws
Dag van de leraar

Kinderen en jongeren kunnen als ze in het Emma kinderziekenhuis op locatie AMC zijn opgenomen ook naar school.


Dag van de leraar

5 oktober = de dag van de leraar!

Wist je dat je ook in het Emma kinderziekenhuis naar school kunt gaat?
Als je bent opgenomen kunnen de lessen dus gewoon een beetje doorgaan.
Er zijn twee klassen: de basisschool en een de middelbare school (VO).
Hier zie leraar Tim van de VO-klas.

Lees hier meer over de ziekenhuisschool.

tags Nieuws

Er is nu een speciale website voor kinderen met een handicap: Kidsproofplus.nl.


Kidsproofplus.nl

Er is nu een speciale website voor kinderen met een handicap: kidsproofplus.nl. Veel speeltuinen, pretparken, kinderboerderijen en andere uitjes zijn slecht toegankelijk voor kinderen die in een rolstoel zitten, een verstandelijke beperking hebben, blind zijn of autisme hebben. Maar gelukkig zijn er ook bestemmingen die rekening houden met hen. Je vindt ze allemaal op de kidsproofplus site!

tags Nieuws

Het Klokhuis deed onderzoek naar poep en ging op bezoek op de kinderpoli van het Emma Kinderziekenhuis.


Klokhuis bezoekt poeppoli

Het Klokhuis deed onderzoek naar poep en ging op bezoek op de kinderpoli van het Emma Kinderziekenhuis. Welke poep moet je hebben en hoe zorg je ervoor dat je poep zo wordt? Onze poepdokter Marc Benninga is kinderarts en hij weet het antwoord! Bekijk hier de aflevering (NPO3, 13-08-2019).

tags Nieuws

Wat een verrassing. Laatst kwamen Elsa en Spiderman op bezoek in het Emma Kinderziekenhuis voor een Meet & Greet!


Elsa en Spiderman

Wat een verrassing: laatst kwamen Elsa en Spiderman op bezoek in het Emma voor een Meet & Greet! Ze liepen langs alle patiëntenkamers en de kinderen mochten met hen op de foto :-)

Daarna kon je nog een leuke glitter tattoo laten zetten!

tags Nieuws
Ajax kijken in Skybox

Voetbalfans tot 16 jaar opgelet! Patiënten van het Emma Kinderziekenhuis kunnen gratis in de Skybox van Verwelius Bouwen een wedstrijd bekijken.


Ajax kijken in Skybox

Voetbalfans tot 16 jaar opgelet! Patiënten van het Emma kunnen gratis in de Skybox van Verwelius Bouwen een wedstrijd bekijken. Je mag ook iemand meenemen: je vriend(in), broer of zus.

Klik op 'uitstapjes' voor meer informatie.

tags Nieuws
Teddy Bear Hospital

Heb je ook een zieke knuffel? Van 11 t/m 14 juni is het berenhospitaal weer op locatie AMC. Zo kunnen jonge kinderen kennis maken met het Emma kinderziekenhuis.


Teddy Bear Hospital

Van 11 t/m 14 juni was het berenhospitaal weer op locatie AMC. Zo kunnen jonge kinderen uit Amsterdam kennismaken met het ziekenhuis. Ook kinderen die opgenomen waren, konden er een kijkje nemen. Ze gingen zelf hun beer of knuffel behandelen, samen met de dokters in opleiding.

tags Nieuws

In het Emma is er wel drie keer per week Sport en Spel voor kinderen en tieners. Ook broers en zussen zijn welkom om mee te doen!

Sport en Spel in het Emma

In het Emma is er wel drie keer per week Sport en Spel voor kinderen en tieners. Ook broers en zussen zijn welkom om mee te doen!

Maurice, Elaine en Dorien zijn studenten van de opleiding tot sportdocent (ALO) en komen met de kinderen sporten en spelletjes doen in de Sportruimte van het Emma (van februari t/m juni).

Doe je mee?

tags Nieuws
Eindexamen in het ziekenhuis

Ook in het Emma Kinderziekenhuis zijn de eindexamens begonnen. Jongeren die hier verblijven kunnen in de ziekenhuisschool examens maken.

Eindexamen in het ziekenhuis

Ook in het Emma Kinderziekenhuis zijn de eindexamens begonnen. Jongeren die hier verblijven kunnen in de ziekenhuisschool examens maken. Ze krijgen extra rustpauzes, omdat ze ziek zijn. Zet hem op!

tags Nieuws

© 2016 Alle rechten zijn voorbehouden aan het Emma Kinderziekenhuis AMC.

Top