Nieuws

Tekenen met chocolade

De chocoladetekenaar Henkjan van het Cacaomuseum Amsterdam kwam in het Emma Kinderziekenhuis Amsterdam langs. Hij liet de kinderen zien hoe je met chocolade leuke kunstwerken kan maken.


Tekenen met chocolade

Op woensdagmiddag 4 december kwam chocoladetekenaar Henkjan in het Emma Kinderziekenhuis langs. Hij is van het Cacaomuseum in Amsterdam. Ken jij dat museum?

Hij leert je hoe je met chocolade een leuk kunstwerk kunt maken. Fayèn, 4 jaar, heeft er plezier in! De kinderen kregen na afloop nog een lekkere chocoladereep mee.

tags Nieuws
Sinterklaas is jarig!

Sinterklaas is jarig!

Vandaag, 5 december, vierde Sinterklaas zijn verjaardag met de zieke kinderen in het Emma. Samen met zijn Pieten liep hij over de afdelingen om alle kinderen te verwennen met snoep en cadeaus. Benjamin (foto) vond het eerst heel spannend, maar toen hij een cadeau kreeg werd Sint zijn beste vriend! Dank je Sinterklaasje ♥

tags Nieuws
Nieuwe filmpjes

behandelingsfilms voor kind en ouder Emma Kinderziekenhuis locatie AMC


Nieuwe filmpjes

Op de website staan 8 nieuwe filmpjes met behandelingen en onderzoeken in het ziekenhuis. Zo ben je goed voorbereid!

Klik op behandelingen en je ziet bijvoorbeeld een hart-onderzoek, een behandeling onder narcose en een bloedonderzoek.

Het zijn informatieve filmpjes die jou op een begrijpelijke manier uitleggen wat je te wachten staat als je voor een behandeling of onderzoek naar het Emma Kinderziekenhuis komt. De video's zijn ook te bekijken via het Emma kanaal op youtube.

tags Nieuws
Dierendag

Iedere week komen er dieren op bezoek bij de kinderen in het Emma Kinderziekenhuis op locatie AMC


Dierendag

4 oktober = Dierendag!

Op deze speciale dag was het een beestenboel in het Emma Kinderziekenhuis.
De kinderen mochten knuffelen en spelen met de dieren van de kinderboerderij.

Heb je jouw kans gemist? Geen probleem, want elke donderdagmiddag komen de dieren in het Emma op bezoek!

Kijk hier voor meer leuke dingen die je in het Emma kunt doen.

tags Nieuws
Dag van de leraar

Kinderen en jongeren kunnen als ze in het Emma kinderziekenhuis op locatie AMC zijn opgenomen ook naar school.


Dag van de leraar

5 oktober = de dag van de leraar!

Wist je dat je ook in het Emma kinderziekenhuis naar school kunt gaat?
Als je bent opgenomen kunnen de lessen dus gewoon een beetje doorgaan.
Er zijn twee klassen: de basisschool en een de middelbare school (VO).
Hier zie leraar Tim van de VO-klas.

Lees hier meer over de ziekenhuisschool.

tags Nieuws

Er is nu een speciale website voor kinderen met een handicap: Kidsproofplus.nl.


Kidsproofplus.nl

Er is nu een speciale website voor kinderen met een handicap: kidsproofplus.nl. Veel speeltuinen, pretparken, kinderboerderijen en andere uitjes zijn slecht toegankelijk voor kinderen die in een rolstoel zitten, een verstandelijke beperking hebben, blind zijn of autisme hebben. Maar gelukkig zijn er ook bestemmingen die rekening houden met hen. Je vindt ze allemaal op de kidsproofplus site!

tags Nieuws

Het Klokhuis deed onderzoek naar poep en ging op bezoek op de kinderpoli van het Emma Kinderziekenhuis.


Klokhuis bezoekt poeppoli

Het Klokhuis deed onderzoek naar poep en ging op bezoek op de kinderpoli van het Emma Kinderziekenhuis. Welke poep moet je hebben en hoe zorg je ervoor dat je poep zo wordt? Onze poepdokter Marc Benninga is kinderarts en hij weet het antwoord! Bekijk hier de aflevering (NPO3, 13-08-2019).

tags Nieuws

Wat een verrassing. Laatst kwamen Elsa en Spiderman op bezoek in het Emma Kinderziekenhuis voor een Meet & Greet!


Elsa en Spiderman

Wat een verrassing: laatst kwamen Elsa en Spiderman op bezoek in het Emma voor een Meet & Greet! Ze liepen langs alle patiëntenkamers en de kinderen mochten met hen op de foto :-)

Daarna kon je nog een leuke glitter tattoo laten zetten!

tags Nieuws
Ajax kijken in Skybox

Voetbalfans tot 16 jaar opgelet! Patiënten van het Emma Kinderziekenhuis kunnen gratis in de Skybox van Verwelius Bouwen een wedstrijd bekijken.


Ajax kijken in Skybox

Voetbalfans tot 16 jaar opgelet! Patiënten van het Emma kunnen gratis in de Skybox van Verwelius Bouwen een wedstrijd bekijken. Je mag ook iemand meenemen: je vriend(in), broer of zus.

Klik op 'uitstapjes' voor meer informatie.

tags Nieuws
Golf Fun Clinics

De Golf Fun Clinics 2018 van de Robert Kalkman Foundation zijn begonnen. Op verschillende locaties en dagen. Voor kinderen en jongeren van het Emma Kinderziekenhuis AMC. Je mag ook een broer, zus, vriend of vriendin meenemen. Deze Happy Golf Day is geheel gratis. Info www.robertkalkmanfoundation.com

Golf Fun Clinics

Wil je altijd al leren golfen? Kom dan naar de golfclinics van de Robert Kalkman Foundation. Voor kinderen en jongeren van het Emma Kinderziekenhuis. Je mag ook een broer, zus, vriend of vriendin meenemen. Deze Happy Golf Day is geheel gratis!

Bekijk hier de locaties en data.

Klik hier voor het inschrijfformulier.

tags Uitstapjes, Nieuws
Teddy Bear Hospital

Heb je ook een zieke knuffel? Van 11 t/m 14 juni is het berenhospitaal weer op locatie AMC. Zo kunnen jonge kinderen kennis maken met het Emma kinderziekenhuis.


Teddy Bear Hospital

Van 11 t/m 14 juni was het berenhospitaal weer op locatie AMC. Zo kunnen jonge kinderen uit Amsterdam kennismaken met het ziekenhuis. Ook kinderen die opgenomen waren, konden er een kijkje nemen. Ze gingen zelf hun beer of knuffel behandelen, samen met de dokters in opleiding.

tags Nieuws

In het Emma is er wel drie keer per week Sport en Spel voor kinderen en tieners. Ook broers en zussen zijn welkom om mee te doen!

Sport en Spel in het Emma

In het Emma is er wel drie keer per week Sport en Spel voor kinderen en tieners. Ook broers en zussen zijn welkom om mee te doen!

Maurice, Elaine en Dorien zijn studenten van de opleiding tot sportdocent (ALO) en komen met de kinderen sporten en spelletjes doen in de Sportruimte van het Emma (van februari t/m juni).

Doe je mee?

tags Nieuws
Eindexamen in het ziekenhuis

Ook in het Emma Kinderziekenhuis zijn de eindexamens begonnen. Jongeren die hier verblijven kunnen in de ziekenhuisschool examens maken.

Eindexamen in het ziekenhuis

Ook in het Emma Kinderziekenhuis zijn de eindexamens begonnen. Jongeren die hier verblijven kunnen in de ziekenhuisschool examens maken. Ze krijgen extra rustpauzes, omdat ze ziek zijn. Zet hem op!

tags Nieuws
Emma singer - songwriters

Jonge singer-songwriters van het Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam presenteerden tijdens Emma TV hun CD. De jongeren volgde vooraf een workshop in Singer Songwriting met muziekdocenten Jelle en Kas.

Emma singer - songwriters

Jonge singer-songwriters van het Emma presenteerden tijdens Emma TV hun CD. De jongeren volgde vooraf een workshop in Singer Songwriting met muziekdocenten Jelle en Kas. Daar schreven ze hun eigen liedjes en maakten er zelf muziek bij. Knap hoor! Luister hier.

tags Nieuws
Cyberpoli

De Cyberpoli is een informatieplatform en ontmoetingsplaats voor kinderen en jongeren met een beperking en/of chronische aandoening. Onlangs is er een nieuw onderdeel live gegaan over Hereditair angio-oedeem (HAE), een zeldzame erfelijke aandoening die aanvallen van zwellingen veroorzaakt.

Cyberpoli

Ken jij de Cyberpoli al? Dat is een informatieplatform en ontmoetingsplaats voor kinderen en jongeren met een beperking en/of chronische aandoening.

Op deze site en op de app vind je informatie over allerlei aandoeningen, kun je vragen stellen aan een dokter, en je ervaringen met anderen delen.

Er is nu ook informatie over Hereditair angio-oedeem (HAE), een zeldzame erfelijke aandoening die aanvallen van zwellingen in je lichaam veroorzaakt. HAE is ook op de Cyberpoli App te gebruiken. Lees hierover meer.

tags Nieuws

© 2016 Alle rechten zijn voorbehouden aan het Emma Kinderziekenhuis AMC.

Top