Behandelingen

Operatie

Er komt heel wat kijken bij een operatie. Loop met Florine mee en zie hoe het eraan toe gaat als je geopereerd wordt.

Een infuus aanbrengen

Soms krijg je voor een speciale vloeistof. Dit geeft de dokter door een infuus in je hand of arm.

CT-scan

Een CT-scan is een apparaat dat foto's kan maken van je hoofd, van je armen of benen, of van je borst of buik. De dokter kan dan goed je botten zien, maar ook wat daar omheen zit. De foto's maken gebeurt met een computer en r√∂ntgenstraling.

DMSA

De DMSA-scan is een onderzoek waarmee de dokter kan bekijken hoe het met je nieren gaat. De scan is een speciale fotocamera die je nieren goed laat zien, nadat je eerst bepaalde medicijnen hebt gekregen.

Gipskamer

De gipskamer is de plek waar de dokterbijvoorbeeld je arm of been in het gips doet als je iets hebt gebroken of verstuikt.

MRI

Een MRI is een onderzoek waarmee de dokter goed kan zien hoe je er van binnen uitziet.

Mictiecystogram

Een mictiecystogram (afgekort MCG) is een onderzoek waarmee de dokter foto's maakt van je blaas. Zo kan hij zien of er iets niet goed mee is. Om goede foto's te maken wordt je blaas eerst gevuld met een speciale vloeistof. Dit gaat via een slangetje die in je blaas naar binnen gaat.

PET CT-scan

De PET CT-scan is een onderzoek waarbij de dokter de binnenkant van je lichaam kan bekijken. Daarvoor worden foto's gemaakt met een fotoapparaat, nadat je eerst speciale medicijnen hebt gekregen via een infuus.

Renogram

Het renogram is een onderzoek waarmee de dokter speciale foto's maakt van je nieren. Daarvoor krijg je eerst een speciale vloeistof via een infuus, zodat je nieren goed zijn te zien.

Kom eens langs in de infotheek!

Krijg je een onderzoek of behandeling die hier niet bij staat? Loop gerust eens langs in de infotheek!

© 2016 Alle rechten zijn voorbehouden aan het Emma Kinderziekenhuis AMC.

Top