Emma Infotheek

Heb je vragen over ziektes of over het ziekenhuis? Bij de Emma Infotheek krijg je antwoord op alle vragen.
Voor contact met de Emma Infotheek kan je bellen naar 020 - 566 7959 of stuur een mail naar emmainfotheek@amsterdamumc.nl

Wie, wat en waar

Iedereen kan in de Emma Infotheek binnenlopen, net als in een bibliotheek. Er staan allemaal boeken en folders over ziektes, ziek zijn en het ziekenhuis. De Emma Infotheek (locatie AMC) vind je op Kinderpolikliniek (ruimte A0-346 in de hal van de polikliniek).

Meisje spreekbeurtkoffer
Kinderen met pop

Leer je lichaam kennen

Hier kun je zien hoe je lichaam er van binnen uitziet. In je lichaam zitten organen, zoals je hart. Van je organen en lichaamsdelen zijn plastic voorbeelden.  Zo kun je zien hoeveel botjes er in je voet zitten. Je kunt ook achter de computer kruipen en je lichaam verder ontdekken.

Spreekbeurt

Wil je een spreekbeurt houden over het ziekenhuis of over de ziekte van jezelf of die van je broer, zus? Geef het door aan de Emma Infotheek. Daar helpen ze je zoeken naar goede informatie. Je kunt er ook een spreekbeurtkoffer met ziekenhuisspullen lenen. Zeker dat je dan goed voor de dag komt! Bekijk hier alvast het: Spreekbeurtboekje

Je kunt ook een werkstuk maken over het Emma Kinderziekenhuis. Dat kun je doen met informatie die op deze website kunt vinden.

Spreekbeurtkoffer
© 2016 Alle rechten zijn voorbehouden aan het Emma Kinderziekenhuis AMC.

Top