School

School

Wist je dat je in het ziekenhuis ook naar school kunt? Daar ga je naar toe als je lang en vaak in het ziekenhuis bent.

Naar de klas

Er zijn twee klaslokalen. Een voor de basisschool en een voor de middelbare school (VO). Ben je fit genoeg, dan word je ’s morgens opgehaald. Misschien kun je lopen, anders ga je gewoon in je bed of rolstoel. De klas ziet er bijna net zo uit als op jouw eigen school. Er is een digibord en er zijn heel veel boeken. Heb je geen boeken van school meegekregen? Ze staan hier vast ook.

Elke dag ga je naar school. Je werkt dan aan verschillende vakken. In de klas zitten maar een paar leerlingen. Misschien zit jij in groep acht, maar het meisje naast je in groep drie. Gelukkig hebben jullie je eigen opdrachten. Je eigen juf of meester laat weten welke opdrachten jij moet doen.

Leren in bed

Kun of mag je niet naar school komen? Dan krijg je les op je kamer. Misschien wordt er nog een verhaaltje voorgelezen.

Klassencontact

Via de laptop is het alsof je in je eigen klas zit. Wil je mee doen met KlasseContact? Vraag aan de juf of meester in het ziekenhuis.

Contact met school

De juf of meester van het ziekenhuis heeft altijd contact met je eigen school. Ze spreken af welke opdrachten je moet maken.  In overleg met je ouders kunnen de juf en meester ook informatie over je ziekte naar school sturen. Als jouw leraar en klasgenoten weten wat je hebt, kunnen ze daar rekening mee houden.

Basisschool
Drie kinderen aan tafel
Voortgezet onderwijs

© 2016 Alle rechten zijn voorbehouden aan het Emma Kinderziekenhuis AMC.

Top